fbpx

Politiet har sikret spor fra skoleinnbruddet som skjedde natt til lørdag

Radio Rjukan1. januar 20176min
pctyveri-2_c666

""Det er uklart hvor mange bærbare PC'er de kan ha tatt med seg. Noe lå igjen utenfor også.

Det avdekkes stadig mer rundt innbruddet i Rjukan videregående skole. Det er nå klart at innbruddet har funnet sted mellom klokka 17 fredag og lørdag morgen.
Innbruddet har skjedd gjennom vindu til det gamle badet, like ved hovedinngangen på elvesiden av skolebygget, og det er sikkert at de har hatt med seg bil.

De kan ha blitt forstyrret på vei fra tokt, for utenfor det knuste vinduet, der de har gått både ut og inn, lå to PC-bager med diverse elektrisk utstyr og DVD-spiller, samt en sovepose.
Før det har de prøvd å komme inn i kjelleren fra to andre steder, en nødutgangsdør til treningssenteret og en kjellerluke.

Politiet har vært og sikret seg mye spor i form av fingeravtrykk og DNA på stedet. Tyvene har brukt hansker, men politiet har klart å fremskaffe mer enn nok materiale som kan brukes i en etterforskning.

Dessuten har de romstert i tekniske styringsrom som er overvåket, og som kan gi spor.
Dette materialet blir sjekket de nærmeste døgn.
– Det vil være en fordel at de som står bak melder seg først som sist til politiet, mener visevaktmester Stian Pedersen.

Selv om politiet har samlet inn mye materiale, er politiet er interessert i tips fra publikum, ikke minst brukere av Tungtvannskjelleren Treningssenter som ligger på enden av bygget, eller fra beboere i Bråvold som kan ha sett noe mistenkelig fredag kveld natt til lørdag.

""Idag kommer vektmester Knut Zeiner fra juleferie og går igjennom innbruddet, der mye kanskje først blir rapportert mandag, når de ter full skole- og arbeidsdag igjen.

Innbuddstyvene har vært ute etter datautstyr og teknisk utstyr, og har vært inne i en rekke kontorer og klasserom. Fra klasserom har prosjektorer vært målet, og en av dem lå slengt utenfor et kontor som var brutt opp med spett.

Spettet har de funnet i byggfagavdelingen, og sannsynligvis brukt det på flere dører, før det ble liggende på et kontor der man mistenker at en stasjonær PC er stjålet.

""Det er også gjort mindre skadeverk en rekke steder, men ikke for å gjøre hærverk, men for å komme inn enkelte steder. En søppelkasse på hjul er borte, og er sannsynligvis brukt for å frakte datautstyr.
I tillegg har de forsynt seg godt med brus fra et kjøleskap i kantina, uten at de har brutt seg inn i selve kjøkkenet.

Brusflasker er funnet over hele bygget, og politiet har tatt med noen for å plukke med seg DNA.

– Utrolig kjedelig, men veldig godt at det ikke er ødelagt ting bare for å ødelegge, tross alt, mener Stian Pedersen. Knut Zeiner (i midten) er kommet fra ferie til ekstrajobb en søndag før skolen starter igjen på mandag. Her diskuterer han med kantinedriver Torbjørn Vågsland (t.h.) og Stian Pedersen hva som må gjøres før skolestarten mandag morgen.

Det er nå klart at innbruddet har skjedd mellom fredag ettermiddag 30. desember og lørdag morgen 31. desember, samme kveld/natt som Mandheimen-brannen.
Politiet er interessert i tips fra publikum som kan ha sett noe mistenkelig rundt skolebygget.

Vi har lagt noen flere bilder fra innbruddet i galleriet nedenfor.

 

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia