fbpx

Stor giverglede for flyktningene som mistet alt i Mandheimen-brannen

Radio Rjukan1. januar 20177min
roedekors-6_fa93

– Rjukan Artistforening har besluttet å gi 8.000 kroner fra overskuddet på Romjulsrock til de som er berørt av brannen på Mandheimen.
Røde Kors og de ansatte kommer til å disponere dette til de som trenger det mest, opplyser Thorbjørn Hansen i Rjukan Artistforening. De er bare én av mange som har bidratt i giverglede etter den voldsomme brannen i Mandheimen.

Rjukan og Tinn Røde Kors Hjelpekorps har stått på hele helga, og heldigvis har det ikke vært andre kriser å holde på med enn brannen. Men det er gjort en kjempeinnsats både på vakting og alt mulig rart som det trengs folk til når slikt oppstår.
""– Folk har gjort en kjempejobb, og vi synes alle det er moro på hjelpe til når noe trengs. Det er derfor vi driver med detta, sier leder Morten Gustavsen til Radio Rjukan, like før han skal opp til Skinnarbu Nasjonalparkhotell, som har påtatt seg å midlertidig innlosjere endel av flyktningene som har mistet sin seng og sine eiendeler i brannen.

Inne på Røder kors-huset leder Lillian Olsen etter lite organiseringsmøte. Flere rom er fylt opp med klær, toalettsaker og diverse til de som mistet alt i brannen på Mandheimen Statlige asylmottak nat ttil lørdag.

– Givergleden er enorm! Jeg er imponert, og nå har vi vel fått det meste vi trenger, selv om vi ikke har fått oversikt over alt. Vi har manglet klær i mindre herrestørrelser, men det tror jeg også har hjulpet på nå, så vi får gå ut på facebook og si ifra om det er noe vi trenger, sier Olsen.

– Ja, akkurat nå veit vi at vi gjerne tar imot mobilladere, til Samsung-telefoner og til Iphone 4,5 og 6. Mange har ikke fått ""ladet telefonene, for laderne har blitt liggende i huset da de ble evakuert. Det er svært viktig for dem å kunne ha telefonkontakt med familie  andre steder rundt om i Verden. Det er deres livslinje til familie andresteder, så det vil vi gjerne ha.
Det er bare å ta kontakt med meg på telefon eller facebook, sier Olsen.

Lørdag og søndag har de organisert mottak av diverse som flyktningene nå skal kunne få, etter at det er pakket og fraktet.

Rjukan videregående skole har gitt et stort lager flytteesker, og mens Radio Rjukan er der, strømmer folk hele tiden inn med poser med klær.
Det kommer også noen med kake og konfekt til Røde Kors-folka.

– Folk er utrolige. Det er bare å knipse og gi et lite hint, og så overstrømmes vi av giverglede, sier Olsen.
Radio Rjukan får bli med på transitt-rommet, der alt kommer før det fraktes og sorteres i andre etasje på Røde Kors-huset.

""Mye av klærne er ikke engang pakket ut, eller brukt. Folk har tatt det nyeste fra skapene sine.

Nå har det også kommet mye toalettsaker, som der også var stort behov for.
Folk har levert etterbarberingsvannet rett fra julegavetreet kan det synes som.

Søndag kveld takker Lillian Olsen de mange giverne:
– Da er alt sortert og samlet i esker.
Takk til en fabelaktig gjeng som har bidratt i dag. Ønsker også å takke alle givere. Både butikker, innbyggere av Tinn, alle hytteeiere som kom fra Gaustablikk, og de av dere som har kommet med hjemmebakte kaker, skriver Lillian Olsen på facebook.

– Skulle det være noen som har ting nå, så er det fint hvis dere tar kontakt på tlf. 99614615. Ikke sett noe utenfor Røde kors huset! 
Når vi får mer oversikt, legges disse behovene ut på flere sider på facebook. Jeg er sååå stolt over å bo i Tinn. På vegne av Rjukan og Tinn Røde Kors Tusen takk alle sammen. Dere er unike, skriver Olsen.

Flere bilder i galleriet nedenfor.

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia