fbpx

Tydelig veg-nei fra Telemark fylkesutvalg

Radio Rjukan2. oktober 20152min
rein-paa-vidda_eccf

Det blir ikke forsøk med vinteråpen vei Fv755 Tessungalen – Bjørkeflåta, over Imingen.
i et møte i fylkesutvalget onsdag ble det et klart nei, med 9-2.
I forrige uke medvind i Buskerud fylke, som gikk for et fireårig prøveprosjekt med lysregulert vintervei, og dert nye flertallet med SP og SV i Tinn har signalisert at de går inn for saken.

Fylkesordfører Terje Riis-Johansen var optimistisk foran behandlingen i hjemmefylket, men var selv ikke tilstede på møtet.
Beathe Dahl Eide steppet inn for Riis-Johansen, og fikk bare med seg Høyres Edvard Mæland. Høyres andre representant stemte i mot forsøket. det gjorde også fire fra Ap og enkeltreprersentantene fra Venstre, SV, Frp og KrF.
Begrunnelsen var hovedsaklig regionplanen for Hardangervidda som de tre Hardangervidda-fylkene Telemark, Buskerud og Hordaland har vedtatt. Det er hensynet til reinsdyrtrekket som er årsaken.
I tillegg er fylkesmennene i fylket negative.

Saken stopper der, og kommer ikke opp i det nye fylkestinget. da må den i tilfelle løftes opp på nytt.

I Tinn er ordfører Steinar Bergsland sjokkert, ifølge RA
– Helt utrolig, også med så stort flertall! Denne saken hadde jeg virkelig tro på. Vi har vært i tre departementer og fått stor forståelse for innspill, så kommer dette, sier han i en kommentar til RA.
 

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia