fbpx

Starter storutbyggingen av Gaustaområdet

Radio Rjukan19. oktober 20186min
img_2490_885b

""Med ny profil og nytt navn – Gausta, Telemark, Norway vil det skje en rask utbygging av hotell og fasiliteter i et arbeid som allerede er igang. Hotellutbygging skjer fra mars 2019.
Det var planene som ble presentert i en stort anlagt lansering og presseevent på Gaustablikk Høyfjellshotell fredag kveld, der alle som betyr noe i området var tilstede.

Alpinanleggene, ved foten av Gaustatoppen, regnes samlet som et av de største i Norge. Nå heves nivået ytterligere, når Gaustablikk Skisenter og Gaustatoppen Skisenter slås sammen til Gausta Skisenter. Det er duket for flere tunge investeringer i de kommende årene.

Gaustablikk-konsernet, fikk ny eier i februar 2018. Svenske Vätterledens Invest AB, har i etterkant av eierskiftet, hatt sterkt fokus på utvikling av en ny masterplan for området. Samtidig legges en tydelig strategi for å sikre utviklingen i Gaustaområdet som en samlet destinasjon.
""– Under Gausta som et felles navn og varemerke, knyttes Gaustatoppen, Gaustabanen og Gaustablikk sammen til en sterk og samlet fjelldestinasjon, sier Ane Johnsen, administrerende direktør på Gaustablikk.

– Vi har en felles visjon å styre mot, dynamiske eiere med vilje og utholdenhet, og ikke minst et sterkt team som ønsker å skape noe nytt i fellesskap, sier hun.

I sommer og høst, er det investert 40 millioner i oppgradering av hotell, leiligheter, spisesteder og skisenter. Nytt barneområde, ny varmestue, utvidelse av snøanlegget, ny dagligvareforretning og oppgradering av restauranttilbudet, er noen av investeringene som er gjort.

Allerede neste år, utvides det alpine løypenettet med en ny heis vestover mot Gaustatoppen. Tanken er å knytte Gausta Skisenter sammen med Gaustabanen som bruker 15 minutter fra bunn til topp inne i fjellet. Samtidig fortsetter eiendomsutviklingen av nye hyttefelt i samme område.

– I dag selger vi flere hytter enn vi klarer å produsere, sier eiendomsutvikler Tom Majlund. En god posisjon å være i, ""og som ikke blir dårlige med et utvidet løypenett, fortsetter Majlund

Gaustatoppen og verdensarvsbyen Rjukan, representerer det største grunnlaget for turisme i området. Potensiale for videre utvikling er allikevel stort. Utvidelse av Gaustablikk Høyfjellshotell med hotellrom, leiligheter, restaurant og bakeri, samt et større SPA ligger på tegnebrettet. I fremtiden er det også tenkt en ny gondol med toppstasjon og restauranttilbud.

Bak tegningene, står Oslobaserte Nordic Office of Architecture.
– For oss er dette definitivt en svært spennende satsing, sier ansvarlig arkitekt for masterplanen, Anders Koller Tufte. Vi har stor tro på at eierne vil lykkes i dette og ser en velbalansert og fremtidsrettet satsing vokse frem, avslutter Koller Tufte.

Basisen i utviklingsplanene, er å kombinere det bestående med nytt tankesett. Det betyr å forvalte verdiene riktig i den store satsingen på Gausta.
– Rundt oss har vi unike kvaliteter. Med grundig gjennomtenkte strategier, har vi alle forutsetninger for å lykkes med planene våre, forteller Johnsen. Via godt samarbeide mellom aktørene, og en sikker marsjfart, skal vi skape en sikker fremtid for Destinasjon Gausta, forteller Ane Johnsen.
 

Fakta om Gausta idag
Gausta ligger i Tinn kommune i Telemark. 950moh. Ved foten av Gaustatoppen.
Nærmeste by: Rjukan: 13km, Oslo: 180km, Gøteborg: 440km.
Alpinanlegg: 13 heiser, 35km nedfarter. 65km langrenn. 2000 varme senger, fordelt på hotell,
hytter og leiligheter. Restauranter, afterski. 1 200 privateide hytter.
Største attraksjoner: Gaustatoppen, Gaustabanen, Verdensarvsbyen Rjukan.
For mer informasjon: gausta.com

 

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia