Lørdag åpner Rjukans nye kafé, Solkaféen med tradisjonelle kaféretter på menyen.
– Vi har tenkt å satser på god norsk tradisjonsmat som f.eks. vår egen husets lapskaus, kjøttkaker, baguetter, smørbrød og jeg har med den berømte Telemarksrøra til vaflene, som stekes mens du venter, forteller en spent Anne Hammer, som åpner sammen med Trond Knutsen.
Fra før har de drevet kafé i Brevik.
Det tas imot med glede på sosiale medier at det på ny kommer kafé i Meierigården. Tidligere huset stedet legendariske "Melkebaren". seinere ble det flere kaféer og Mix Storkiosk og gatekjøkken, men nå er det altså klart for kafédrift igjen.
Med god hjelp fra lokale bekjente er tinmg gjort klart, lokalene er fullstendig pusset opp, og lørdag er det nyåpning.
– Vi satser på kaffe- og isbar og god kaféstemning. Lørdag blir det også ekstra åpningstilbud med gratis kaffe, tenker jeg. vi får se, sier Anne Hammer, som gledere seg til å starte, og som takker for god hjelp fra lokale entusiaster som har bidratt med arbeidet før åpningen.
Og lørdag er det bilens dag, og alle muligheter til å vise fram den nyoppussa kaféen!