fbpx

Bergsland sluttet på dagen

Radio Rjukan25. august 20162min
sykehusprkonf21015_51eb

Steinar Bergsland trakk seg i går som leder for sykehusprosjektet. Han ønsker ikke å kommentere beslutningen, skriver RA.
Mye kritikk etter pressekonferansen AP kalte inn til og som viser at det ikke er tverrpolitisk vilje til å satse på kommunal legevakt i samspill med ny aktivitet i Rjukan sykehus. Det var sannsynligvis nok for Steinar Bergsland (H) som av poltiske motstandere blir beskyldt for å være illojal overfor Tinn kommunestyres vedtak fra 22. juni, der SP, SV og MDG fikk flertall for å trekke Tinn kommune ut av Rjukan sykehus.

Bergsland fikk jobben i Rjukan Næringsutvikling (RNU) der hensikten var å fylle sykehuset med ny aktivitet i det toårige prosjekt finansiert av 15 millioner kroner over statsbudsjettet øremerket omstilling i Tinn kommune.

Ifølge en kortfattet pressemelding signert næringssjef Tor Helge Flåto og Steinar Bergsland selv, er det kommunestyrets vedtak om ikke å kjøpe Rjukan sykehus, og flytte kommunens drift til Eldres Hus, som ligger bak avgangen til Steinar Bergsland. Som følge av vedtaket var prosjektet omdefinert til et næringsprosjekt med sikte på å få privat drift på sykehuset.

I en pressemelding som ble sendt ut står det som følger:
"Tinn kommune vedtok i kommunestyret 22/6 2016 at næringsprosjektet i sin helhet skulle gå over i Rjukan Næringsutvikling AS og styres fra selskapet, I samband med reorganiseringen av prosjektet har prosjektleder Steinar Bergsland valgt å fratre sin stilling».

Tinn kommunes rådmann Rune Lødøen var ikke kjent med at Bergsland hadde trukket seg, før han fikk pressemeldinga i tolvtida. Han ønsker ikke å kommentere Bergslands avgang.
 

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia