fbpx

Skuffet over fotopunkt-plassering

Radio Rjukan10. juni 20154min
fotopunktmiland-4_1f97

Mange er vantro til at minnestøtta nå er valgt som plassering av fotopunkt for Gaustatoppen. Sosiae medier er fylt med reakasjoner. 
Men er ikke dette et sted der det er fri sikt der mot Gaustatoppen, Fleger?

– Det er ikke fri sikt. Hvis du tar bildet derfra, får du bilde av to fjellvegger som går ned mot Gaustatoppen. Du får ikke med Langefonn og heller ikke Kvitåi når den renner nedover, så bildene er ikke noe særlig.
Og de fleste som stopper og fotograferer bruker mobiler og ikke kameraer. Og hva får du da med et mobilkamera fra Miland?
Du får svarte fjellvegger, en gård som ligger foran i bildet, og biler og syklister som passerer att og fram fremst i bildet, og Gaustatoppen langt i bakevja, sier Fleger, som er en av Tinns ivrigste og dyktigste fotografer.
 
– Men er ikke dette et sted der mange gamle fotografier er tatt fra.

– Gammelt og gammelt. Turistene som kommer vil jo gjerne ha det beste bildet, og jeg tror at folk som vil ha gode bilder vil da igjen stoppe nærmere Gaustatoppen for å få enda bedre bilde når de ser at toppen blir finere der. Derfor har vi ikke løst noe ordentlig med minnestøtta som fotopunkt, sier Fleger, som mener fotopunktet må ligger mye nærmere Gaustatoppen og Kvitåi, og håper at det blir tatt enda en ny runde med grunneiere leger oppe.

Men saken kommer vel opp i kommunestyret, og det er mulig å ta det opp i spørretimen?

– Det står jo at det er bestemt. Så kortene er vel lagt. Diskusjonen har jo pågått et beite, og det er tross alt politikerne som avgjør dette her. Og hva vi som er fotografer, som har vært land og strand rundt, og bryr oss om de som skal fotografere det vil kaller landets flotteste fjell; hva vi mener her er vel ikke så interessant?
De må skjønne det sjøl, ta tuen og gjøre vurderinger, og prøve å overttale grunneier for å få til et skiukkelig fotopunkt, mener Fleger, som er oppgitt over plasseringa som ser ut til å være valgt.

 

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia