fbpx

The Rainmakers gleder seg til Rjukan

Radio Rjukan11. juni 20157min
rainmakers_profile_color_55ee

– Vi har aldri vært på Rjukan, men spilt i Skien, sier vokalist og låtskriver Bob Walkenhorst fra Norgesvennene The Rainmakers til Radio Rjukan.
– Norge er vårt andre hjem. Vi har vært her så mange ganger nå, og er veldig glad i landet. Og ikke bare om sommeren. Jeg liker den norske vinteren også, sier Walkenhorst.
Men vi har hørt om den lille byen deres og "the heroes of Telemark", og ser fram til å besøke Vemork, sier han, og ser også fram til å ta tur med Krossobanen til Gvepseborg-middag med Festivalsjefen og festivalens konfransier før de skal på konsert på storscenen i Tveitoparken lørdag.
De ville gjerne sett mer, men skal rett videre til konsert i Trondheim søndag formiddag.

– Men vi elsker å spille live, og selv om vi har konserter hver eneste dag, mens vi er i Norge denne gangen fikser vi det bra. Ti konserter i Norge, og deretter går det videre til England for Kansas-bandet som har et helt spesielt forhold til Norge.

– Med unntak av hjemm ei kansas var det her vi slo igjennom da vi var et ferskt band. Da hadde plateselskapet vårt sendt oss på Europaturné, og vi hadde mange ddårlig besøkte konserter i land som Storbritannia, Frankrike og Tyskland. Aller siste kvelden dro vi til Oslo, og tenkte at vi får bli ferdig med denne turnéen og komme oss hjem. En konsert til å så blir det godt å komme hjem. Men i den herlige klubben som het Sardines, og like før jul i 1986, og det var det helt fullt og alle kunne alle tekstene våre. Det var helt fantastisk, og det ble starten på et godt forhold til Norge. Allerede den kvelden fikk vi mange venner i Norge som vi har besøkt siden, sier Walkenhorst.
– Det var helt utrolig, og vi har vært veldig takknemlige, og sidsen har vi vært overalt i Norge, og vi setter pris på måten vi har blitt tatt i mot her!

""The Rainmakers går på scenen klokka 21.30 lørdag, etter Begttat og før Seigmen, og lover party.
– Vi skal spille de gode gamle og litt nytt. Vi kunne spilt hele kvelden vi, men det blir en god og lang konsert, sier Bob, og lover at Big fat Blonde, Let my People Go-go og Downstream alle kommer.
– Jeg lover. Jeg sverger. De komme ralle sammen. Vi har alle låtene inne, og har ikke tenkt å snyte dere for dem, sier Bob, som også ser fram til å spille DumDum Boys Møkkamann, som de nylig covret på en skive med hyllester til gode artister.

Bandet har tatt to pauser, men er nå igang for alvor igjen. 
– Nå er barna voksne og det er mulig å dra og kose seg på turné og spille intenst igjen.Nå er den fasen i livet over, og da er det ekstra flott å se at publikum er der og kan tekstene våre.
Han forteller at det er en ære at bandet opplever at begge politiske leire i USA tar låttekstene til inntekt for sine saker, men Bob selv er liberal demokrat. Om det er ironien i tekstene eller om det er noe annet er ikke helt avklart.
– Det er lytteren som avgjør hva de hører i tekstene, og det er rart at konservative tar mine tekster til inntekt for sin sak, men alle har vel noe konservativt i seg.
– Hvordan vi havner i politiske diskusjoner avgkøres ofte av hvem som er president i USA. I starten var det Ronald Reagan og det førte unektelig til endel diskusjoner når vi var i Europa, sier Bob, som mener at dagens president nok ikke er like kontroversiell.
– Obama er åpen og samarbeidende, og det setter dere pris på i Europa.

– Jeg skal hilse fra hele bandet at vi virkelig gleder oss til å møte festivalfolket på Rjukan, og vi lover å lage party, avsltter Bob Walkenhorst.

Linker:
The Rainmakers webside
The Rainmakers facebookside
Rjukan Rockfestivals nettside
Rjukan Rockfestivals facebookside
Billetter Rjukan Rockfestival

 

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia