fbpx

Rekordstor høstmesse på Gaustablikk

Radio Rjukan3. oktober 20199min
hoestmesse_f0a3

Lørdag 5. oktober blir det ny Høstmesse på Gaustablikk Skisenter med presentasjon av lokalt næringsliv. Det er blitt en tradisjon i Tinn, siden første høstmessa i 2012, der hyttefolk og lokalt næringsliv setter hverandre i fokus er populært fra begge sider. 

""Messa vil være åpen fra kl. 11-15. Det vil bli stands utendørs og innendørs, rundt Sport'n på Gausta Skisenter. Arrangørene er VisitRjukan i samarbeid med fire andre, Gaustablikk, Den Lykkelige Sportsmann, Gaustabanen og Brave.

Siden oppstarten i 2012 har messa vokst i omfang fra år til år – i takt med utbygginga i området. Denne lørdagen kan eiere av fritidsboliger, potensielle kjøpere, gjester i fjellet, lokalt næringsliv og innbyggere i Tinn bli bedre kjent med hverandre.

– Høstmessens formål er å gi lokalt næringsliv mulighet til å vise seg fram. I ettertid viser det seg at mange butikker på Rjukan har hatt nytte av å være synlig der oppe, påpeker Renée Fjellerud fra VisitRjukan. Hun koordinerer Høstmessa. Dagen for arrangementet er heller ikke tilfeldig.
– Vi legger det til lørdagen mellom de to høstferieukene, da er det erfaringsvis mange mennesker i området, forteller hun.

I år er det 22 utstillere inne i det store lokalet – som er ny rekord. Dessuten er det åtte boder på utsiden som selger lokal mat og håndverk.
Årtets utstillere er: Rjukan Interiørsenter, Aktiv Tinn/Vinje, Carlsen Fritzøe Rjukan, Gaustatoppen, Context As 'shaping environments', Gaustabanen, Tinn Sparebank, You&Me, Gaustatoppen Turisthytte, Blomsterbutikken Rjukan, Monter Rjukan, Hårgalleriet Rjukan, Rjukan og Tinn Røde Kors Hjelpekorps, Rjukan Klatrepark, Kvitåvatn Fjellstue, Gaustablikk, Rjukan Næringsutvikling, Marispelet ved Rjukanfossen, Rjukan Admini Hotel.

Billetter kjøpes på: https://rjukanbooking.no/ticketlist.aspx?regid=9027

De yngste kommer heller ikke til å kjede seg, kanskje kommer Gaustakongen også på besøk?
– Det er mini joller en kan ro med ute i dammen. Pumptracken – sykkelbanen- er åpen. Dessuten er det mulig å slå et slag minigolf, så tsa gjerne med barna. sier Renée Fjellerud til RA.

Som vanlig de siste årene er det også spesialtilbud på sesongkort på skisenteret.
– Tilbakemeldingene fra tidligere utstillere er meget positive. Dette er en mulighet til å vise hva vi kan tilby i nærområdet. Derfor inviteres store og små aktører i forkant til å delta med en stand, sier Fjellerud.
– Dette er en gylden mulighet for både fastboende og hyttefolket til å bli bedre kjent med tilbydere av lokale varer og tjenester, forteller Fjellerud, som håper det blir folksomt på messa lørdag.

Butikkene og bedriftene holder stands som er på cirka 10 kvadratmeter, og skisenteret holder kaffebaren åpen. Det er også satset mer på matservering enn det har vært tidligere.

Utenfor skisenteret vil det også være aktivitet. Hulderull, Uverud Gård, Haugen Treindustri med flere vil ha utsalg her. Muligheter for å gjøre en god handel med andre ord.

Gaustablikk Høyfjellshotell har den siste tiden utviklet og lagt til rette for flere aktiviteter rett utenfor døren. Ta med sykkelen og prøv den nye pump tracken og downhill-løypen for barn. Nytt av året er at man også kan leie terrengsykkel fra showroom, hvor barn under 7 år leier gratis. Fra hotellresepsjonen kan man leie kano, robåter, pedalbåter og SUP-boards for en fin opplevelse på Kvitåvatn. I dammen utenfor hotellet kan barn lære å ro i minijoller.

Brave og Gaustabanen inviterer deg på Top Secret Dining denne lørdagen. Du blir tatt tilbake i tid, til den kalde krigen, gjennom 60-tallet. Spenningen mellom supermaktene tidligere Sovjetunionen og USA var en stor maktkamp og lille Norge var med som støttespiller.
Etter Cubakrisen ble det avspenning mellom øst og vest. I 1960-årene ble det militære styrkeforholdet mellom USA og Sovjetunionen kalt terrorbalansen.
Den kalde krigen er preget av oppbygging av militærallianser, trusler om krig og ideologiske motsetninger. Det ideologiske gapet mellom USA og Sovjetunionen skapte fiendebilder.
I Top Secret Dining er det fokus på den spente stemningen, du blir med på en interaktiv reise. Du får være med opp til toppen av Gaustatoppen, og kjører Gaustabanen til Tuddalstippen, hvor det blir aperitif og middag i NATOs tidligere avlytnings og radio rom.
Top Secret Dining tar deg med tilbake til en tid hvor jernteppet strekker seg gjennom Europa og det er høy spenning mellom øst og vest. Bli med på en hårreisende middagsopplevelse med god mat og fengslende historier. Vi garanterer raske hjerteslag. Hvilken side er du på?

Man har spredd nyhetsbrev, noe som blant annet distribueres via hytteforeningenes mailinglister og oppslag i Gaustablikkomrtådet, RA's hytteavis og de ulike aktørenes nettsider, slik at man også når potensielle hyttekjøpere. Facebook brukes også flittig. 
– Hensikten er å skape fruktbar dialog med hyttefolket, og skape aktivitet i området, sier Fjellrud, som likevel inviterer både hyttefolk og fastboende til å komme. Og selvsagt håper vi at også at alle sprer det blant sine kontakter, sier Fjellerud.
Foto: VisitRjukan

Linker:
Billetter kjøpes på: https://rjukanbooking.no/ticketlist.aspx?regid=9027
Om messa på visitRjukan
Messas facebookarrangement

Foto: VisitRjukan

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia