fbpx

Næringssjefen opptrådte korrekt

Radio Rjukan23. februar 20154min
torget12-medtraer_43d1

Tinn kommunes kontrollutvalg konkluderte i sitt møte i Torget 1 mandag kveld med at de ikke kan se at kommunens næringssjef har brutt de etiske regler knyttet til et jobbtilbud han fikk i 2012. Han opptrådte korrekt, da han skal ha blitt utsatt for mulig grov korrupsjon. Tinn kommunes etiske retningslinjer og varslingsrutiner ble fulgt av kommunens ansatte, herunder iberegnet rådmann Rune Lødøen og næringssjef Audun Mogen, i forbindelse med at dette jobbtilbudet ble fremlagt.

Ifølge kontrollutvalget har Næringssjef Audun Mogen handlet rett da han i 2012 fikk et jobbtilbud fra et firma som ønsket at han skulle ”ri to hester” samtidig.

– Vi har gått dypt inn i saken hvor det har versert påstander om mulig grov korrupsjon. Men finner ikke holdepunkter for at næringssjefen eller firmaet som ønsket hans tjenester, har drevet forsøk på korrupsjon, sier Kjetil H. Djuve på vegne av utvalget til TA.

Denne saken har spor helt tilbake til høsten 2012, da næringssjef i Rjukan Næringsutvikling (RNU) skal ha mottatt tilbud om å bli ansatt i et firma som hadde planer om å etablere et datalager på Rjukan. Noe han valgte å rapportere til sin daværende overordnede som var rådmann Rune Lødøen.

Styreleder Stein Lier-Hansen har opplyst overfor kontrollutvalget at han ette rat han ble ansatt i 2013 hadde blitt oppringt av Mogen som forteller at han i 2012 ble utsatt for forsøk på grov korrupsjon.

VEDTAK

I gårsdagens møte fattet kontrollutvalget følgende vedtak;

”Basert på informasjonen kontrollutvalget har på det nåværende tidspunkt, kan ikke utvalget se at de etiske retningslinjene og varslingsrutinene til Tinn kommune er brutt i saken. Kontrollutvalget vil presisere at de etiske retningslinjene og varslingsrutinene må være godt forankra i hele organisasjonen og brukes aktivt i hele organisasjonen. De etiske retningslinjene og varslingsrutinene må gjennomgås slik de samsvarer” Sitat slutt.

Dette må bety at næringssjefen i Tinn har opptrådt korrekt da han allerede i 2012 varslet daværende overordnede om at han var forsøkt ”kjøpt” for ”å ri to hester”. En som næringssjef, og en som provisjonsselger for firmaet som ønsket hans tjenester.

Les mer i TA

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia