fbpx

Forfatterdebuterer med påskekrim

Radio Rjukan23. februar 20155min
espen-torgersen_581f

Det er i påskekrimsamlingen Sorte Hull som gis ut på Pandora forlag at den tidligere tinndølen Espen selmer-Torgersen debuterer som forfatter med novellen tittelnovellen til novellesamlingen "Sorte Hull – Tretten mørke noveller fra tidenes beste krimforfattere".
""Det er en samling mørke historier som er samlet i samarbeid med krimeksperten og NRK-stemmen Nils Nordberg, som også har levert en ny novelle til samlinga, som har utgivelsesdato 6. mars, da den lanseres under Krimfestivalen på Eldorado Bokhandel i Oslo.
Men den skal være i salg mange steder allerede fra 1. mars.

– Jeg har visst det en stund, men har ventet i spenning på bekreftelse n, og nå er det endelig ute, sier Torgersen til Radio Rjukan.
Han er spent på mottagelsen, og forteller at han har syslet med skrivefaget et stund.
Det er første gang han har fått antatt noe han har skrevet.
– Det er jo litt kult at jeg har fått tittelnovellen i boka, bekrefter Torgersen, når vi oppdager at så er tilfelle.
Novellen han har skrevet er om en mann som oppdager at det er borret et lite hull i parketten i gulvet der han bor, og mistenker noen i de nærmeste kretsene for å sta bak, og har som intensjon å gå videre med saken.

Espen Selmer-Torgersen er født og oppvokst i Tinn, nærmere bestemt Åtrå, og har jobbet både i RA og Radio Rjukan før han ble redaktør av Ukebladet Famillien i Oslo. Etter en årrekke der, gikk han over i jobb som redaktør i fagbladet Yrkestrafikk, som gis ut av Norges Transportarbeiderforbund.
Han er gift og har to barn i Oslo, og er i tillegg frilansforfatter.

Novellesamlingen starter, som vanlig, med en klassiker av Edgar Allan Poe. I tillegg finnes det en novelle av Sir Athur Conan Doyle. Nils Nordberg har tidliger deltatt i slike påskekrim-novellesamlinger, men det er første gang Pandora Forlag gir ut en slik samling, i noe som er tekt å skulle bli en tradisjon. Pandora er en del av forlagshuset Bokvennen.

– Sorte hull er både inspirasjonen bak og rammen rundt vår samling med mørke noveller. Ved å blande noen av de største innen vestens krimkanon med noen av dagens gode krimforfattere har vi nå forsøkt å fylle et hull i det fantastiske mylderet av norske påskesamlinger. Vi har samlet noen av verdens beste krimforfattere mellom to permer, presset inn den ene mørke og groteske hendelsen etter den andre og presenterer her et utvalg gamle og nye noveller med et tidsspenn på nesten to hundre år. Edgar Allan Poe har sin selvfølgelige plass i denne samlingen. Det har også Sir Arthur Conan Doyle, mannen bak en av verdens mest kjente litterære skikkelse, Sherlock Holmes. Poe var en av Doyles yndlingsforfattere, og han både lærte og lånte av sitt forbilde, skriver forlaget i sin presentasjon av boka.
– Sorte hull er betegnelsen på et av verdensrommets mest mystiske objekter. Her er vårt bidrag.. Tretten mørke noveller fra noen av tidenes beste krimforfattere, skriver forlaget! 

Etter kontakt med Libris Rjukan er det klart at de tar inn novellesamlingen når den er klar i mars, opplyser de til Radio Rjukan.

Foto: Nicolas Tourrenc

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia