fbpx

Hett hyttemarked i fjellet

Radio Rjukan25. mars 20164min
gaustatoppen-logde_aa2f

Hytte- og fritidsleilighetsmarkedet i Tinn, Vinje og Hjartdal blir stadig viktigere for kommunenes totaløkonomi, og tallenes tale er klar. Krisepratet den siste tida ser ikke ut til å virke nevneverdig inn på interessen for å kjøpe seg hytte i Øvre Telemark.
""Antallet hytter i Tinn passerte ifjor 3.000, etter at det ble bygget 72 nye hytter det site året.

Siden 2000 har økningen i antallet hytter vært på 45% i Tinn, og interessen for å eie fast feriested i Tinn vil bare øke med Verdensarvstatusen som klokket inn i juni ifjor. 

Samtidig viser årets vinterferie og påske at det er altfor få hytter, og i allefall varme senger i Tinn.
VisitRjukan har nærmest måttet ty til "kriseannonsering" for å få tak i overnatting for interessete som ville til Tinn, og har belønnet folk som har gått med på å leie ut privathytter. 

Tinn er stadig ofte på nordmenns lepper, men kursnedgangne på norsk krone har medført at det nå er svensker og dansker som toger inn på hyttemarkedet i Norge. Og øvre Telemark er absolutt ikke noe unntak, forteller meglerne som forhandler med interessentene. Etter årets påske ventes interessen å øke ytterligere.

– Vi har hatt et fantastisk salg det siste året. Det har vært et rekordår, men det er resultat av veldig langsiktig arbeid i kombinasjon med et godt hyttemarked, sier hytteutbygger Arne Pålgardhaugen til Finansavisen.
– Det er færre med statoil.com i mailadressen som kontakter oss, men nei, tallenes tale er klar. Vi har hatt et rekordsterkt salg. Jeg tror renten trumfer usikkerheten i markedet. De aller fleste har jo bedre økonomi enn noen gang. I tillegg betyr valutaen noe, og det er mye uroligheter ute i verden, sier han til Finansavisen.

""Som de siste årene går Gaustatoppen Lodge i front i Tinn, og har anonsert nok et nytt byggetrinn, og opplever at interessen for leiligheter i prosjektet ikke har gått ned for leilighetsprosjektet som har ypperlig utsikt mot Gaustatoppen og skibakke omtrent rett inn på trammen, som det reneste ski-in ski-out. Leilighetene er av høy standard på 78 til 136 kvadratmeter, og priser fra 3,45 millioner til nærmere 6 millioner. De minste leilighetene er gjort større i prosjektet, da det er dette som etterspørres.
Samtidig er langrennsinteressen på topp, noe som gjør at frittstående hytter i mer grisgrente hyttefelt også har stor interesse.

Linker: 
VisitRjukan
Gaustatoppen Lodge

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia