fbpx

Hard front i fotopunktsaken

Radio Rjukan24. juni 20154min
gausta-fotopunkt-4_5172

Halvor Lurås kunne i begynnelsen av juni fornøyd gå ut på Radio Rjukan med at nå var beslutningen tatt. Avkjøring med skiltet fotopunkt for Norges flotteste fjell Gaustatoppen blir ved minnestøtta på Miland, ovenfor bussholdeplassen der nyveien møter gamleveien gjennom Miland.
Dette skjedde etter at fem alternativer var sjekket i saken, i en prosess der det allerede hadde vært kriotiske røster til at Lurås hadde hatt med lift for å bygge utsiktstårn for å komme opp i høyden ved fotografering fra stedet.
– Ja, nå er det besluttet at fotopunktet blir på Miland, bekreftet varaordfører Halvor Lurås til Radio Rjukan.
– Etter en lang overveining og mange runder blir fotopunktet etablert ved minnestøtta på Miland, sa Lurås.

Det er satt av to millioner kommunale kronere til å lage fotopunktet. Det er ikke nok, men når plasseringen er landet håper Lurås at det kommer penger fra Statens Vegvesen og fylket også.
– Det er satt av en million i år, og en neste år, så håper vi at vi får med flere i et spleiselag, fortalte Lurås.

Fotopunktet kan bli dyrt, for det er snakk om å bygge et utkikkstårn for fotograferingen. Dette var også på trappene i det opprinnelige forslaget, men da ble det nærmest latterliggjort av tinns fotomiljø.
Allerede da virket det som det var harde fronter, men siden har det tatt av.
– Vi har gått mange runder og har falt ned på dette alternativet, og tror det skal bli en bra plass, sier Lurås, som forteller at flere steder på veien videre oppover Gaustajordet har vært vurdert. 

Veien er smal hele veien, og det har vært et trafikksikkerhetsspørsmål at mange stopper langs veien og går ut for å fotografere den berømte og tidvis svært fotogene fjelltoppen.

Kritikerne synes det er rart å velge et sted så langt fra toppen, der andre åssider ser større ut enn toppen i det fjerne, samt at det ligger både strømlinjer, hus og uthus, samt er på den sida av veien der biler suser forbi i 80.

– Vil dere vurdere om det fortsatt skal være 80-sone forbi avkjøringen og fotoplassen?
– Vi har ikke vurdert det, men skal i samtaler med Vegvesenet. Veien hele veien oppover er smal for 80-sone, og men det er en helt annen skål, sier Lurås til Radio Rjukan.

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia