fbpx

– Gleder seg til å ta fatt på drømmejobben

Radio Rjukan24. juni 20155min
tor-helge-flaato_a668

Tor Helge Flåto overtar som ny næringsjef i Tinn etter at Audun Mogen går av 1. august. Mogen er forøvrig ny næringsjef i Telemark fylkeskommune, og Flåto kommer til en jobb der spennende prosjekter stårt i kø, men der det også er betydelig med utfordringer og ikke minst forventninger til framtidsutvikling på handel, turisme, industri og folketallsutvikling.

""Vil du gi deg helt som lokalpolitiker?

– Ja, dessverre må jeg vel kunne si vil det nok bli vanskelig å fortsette, både rent praktisk, men også integritetsmessig å kombinere de to tingene. Dette skaper noen uforutsette utfordringer for Tinn Venstre, men vi har flinke folk bak meg på lista så ingen grunn til ikke å stemme på partiet av den grunn. Det er en viktig presisering, understreker Flåto.
Bildet til venstre viser Flåto  i politikerrollen (nr. to fra høyre) som debattant i forbindelse med kommunesammenslåingsdebatten på Rjukan Bibliotek.

Hva gleder du deg mest til å ta tak i?

– Sånn jeg er skrudd sammen er jo dette egentlig en drømmejobb. Tror ikke jeg lyver hvis jeg sier at næring,næringsutvikling og samfunnsutvikling, kverner i hodet mitt 24/7. Det jeg observerer er jo at vi mer enn noen sinne ser at "alt henger sammen med alt", og med det mener jeg at næringsutvikling henger sammen med boligbygging, fritidstilbud, gode skoler,helse & omsorg osv. På toppen av denne "pyramiden" kommer omdømme og hvilken generell "attitude " et lokalsamfunn har, sier Flåto, som har vært sentral som politiker for Tinn Venstre de siste årene.

– Dette må arbeides med, gjerne sammen med det politiske, hele tiden. I tillegg kommer selvfølgelig de vanlige tingene som RNU (Rjukan Næringsutvikling) har ansvar for, og prosjekter vi allerede er godt inne i. Areal til videre næringsetablering er kritisk faktor på Rjukan, det må tas tak i. Ellers håper jeg å få tid til å besøk så mange bedrifter som mulig rundt i Tinn. Prate med de, høre hva de tenker og tror. I det hele tatt; jeg gleder meg. Tinn og Rjukan er så bra. Vi må bare bli enda flinkere til å se det, og tru på det, sier Flåto.

– Hvordan ser du på Verdensarvens muligheter for næringsutvikling, gitt at statusen går igjennom i begynnelsen av juli?

– Dette er jo nesten et kapittel for seg selv, men rent kvantitativt har vi jo attraksjoner i bøtter & spann i Rjukan området. Jeg er litt mer usikker på om vi mentalt som samfunn er helt på plass enda. Men det kommer, og ja… her ligger det definitivt potensial ikke minst for etablering av mindre foretak i tilknytning til tjenesteyting osv., sier Flåto.

– Blir du en næringsjef med fast kontortid, eller en som er tilgjengelig når entusiaster får konge-idéen?

 – Jeg kommer til å være tilgjengelig. Det er ikke noe nytt for meg, og jeg er vel vant med det, sier Flåto, som ser fram til å ta fatt i en av Tinns mest spennende jobber.
Men først er det litt ferie!

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia