fbpx

Green Mountain Rjukan er fullt

Radio Rjukan30. august 20165min
green-mointainrjukan_dc2_power_0990

Bildet viser hvordan Grren Mountain på sine nettsider beskriver sitt DC2-anlegg på Rjukan, som er et bilde tatt før de bygget føste byggetrinn. 
Neste måned går startskuddet for andre byggetrinn for datasenteret DC2-Telemark på svadde industriområde på Rjukan, hvor ett av to sentre til Green Mountain ligger, og som ble gjort operativt på forsommeren i 2014. Det andre, og kapasitetsmessig større, er i det gamle NATO-ammunisjonslageret inni fjellet på Rennesøy, utenfor Stavanger, som er døpt DC1.

Men på Rjukan er nå kapasiteten sprengt, vedgår administrerende direktør Knut Molaug i Green Mountain når digi.no ringer.
– Ja, vi har fullt opp med kunder. For å være klar til å ta imot ytterligere kunder er vi nå nødt til å bygge ut. Den prosessen starter nå, forteller Molaug til datanettstedet digi.no

Byggetrinn én ga om lag 5-600 kvadratmeter plass for datautstyr, og et totalt areal på rundt 1000 m2. Bygging av trinn to, som starter i september med oppgitt ferdigstillelse første kvartal 2017, skal resultere i en dobling av arealet til datasentervirksomheten. Det nye bygget blir laget etter såkalt Tier III-design.

Økt kundeetterspørsel er den oppgitte årsaken til utvidelsen. Tidligere har Green Mountain være åpne om at de har investert minst en halv milliard kroner på Rjukan. Nå ønsker de ikke å tallfeste hva utvidelsen vil koste.
– Vi har ikke lyst til å kommentere pengebeløpet, men det er selvfølgelig betydelige investeringer, sier Molaug til digi.no.
Det ligger ingen overraskende utvikling til grunn for utvidelsen. Dette skjer i tråd med de forventningene og planene til vekst som selskapet har hatt.

Selve anlegget på Rjukan ligger på et industriområde med mange muligheter for videre utbygging. Utnyttelsen av det kommende datasenterarealet er avhengig av kundecase. Det er dermed vanskelig å være konkret, men ifølge Molaug blir det nå plass til flere hundre nye serverrack.

Etter byggetrinn to vil Rjukan-sentralen trekke rundt halvannen megawatt. Ferdig utbygd, en gang langt fram tid, kan virksomheten i Telemark dra nærmere 25 megawatt. 

DNB og Det norske Vertitas er de eneste kundene her, som Green Mountain har gått ut offentlige med. 
Resten av kunende ønsker ikke Knut Molaug å gå nærmere inn på. Han kan strekke seg til å vedgå at de øvrige består av en rekke forskjellige kunder. Det er snakk om næringsliv, men noen av disse leverer også tjenester til offentlig sektor. Det er også norske kunder, ikke internasjonale.

Det koster å investere og bygge opp datasentervirksomhet. Regnskapstallene (Proff.no) har så langt vist en betydelig vekst på inntektssiden, men også mange titalls millioner i underskudd de siste fem-seks årene.
– Utviklingen går den rette veien. Vi har fått et godt tilfang av nye kunder. Både på Rennesøy og på Rjukan. Så vi opplever at utviklingen er god, forteller Molaug til nettstedet.

Han antyder at det fortsatt kan ta litt tid før selskapet er break even eller går med overskudd. de te rforøvrig som forventet. Også hoveddatasenteret på Vestlandet blir utvidet over tid. Der er arealet imidlertid ferdig sprengt ut og klart til bruk i gamle, etablerte fjellhaller. Slik at utvidelsene vil ikke synes på samme måte som på Rjukan.

Linker:
Green Mountain på nett

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia