fbpx

Green Mountain fikk Helse Vest

Radio Rjukan17. februar 20164min
green-moutain-1_c167

Helse Vest flytter IT inn i Green Mountain Data Centre, som speiler to datasneteranlegg på Rjukan og i Rennesøy utenfor Stavanger. Tjenestene vil være i full drift i første kvartal 2016, ifølge en pressemelding bedriften har sendt ut.
Helse Vest skal foreløpig bare inn på Rennesøy, men det er uansett en god kunde for selskapet.

Datasenteret Green Mountain har inngått en omfattende avtale med Helse Vest IKT om datasentertjenester. Helse Vest har det overordnede ansvaret for spesialhelsetjenestene i Rogaland, Hordaland og Sogn og Fjordane. Foretaket har cirka 27.300 medarbeidere, omfatter 50 sykehus og institusjoner og yter helsetjenester til nærmere 1,1 millioner innbyggere.

""– Helse Vest IKT plasserer to av våre fire datahaller på Vestlandet hos Green Mountain på Rennesøy, fordi dette gir oss høy sikkerhet og god kvalitet, noe som er helt nødvendig for å kunne sikre stabil drift for IKT-systemene for helseforetakene i Helse Vest, sier administrerende direktør Erik M. Hansen i Helse Vest IKT AS i pressemeldingen.

Helseforetakets IT-tjenester skal driftes fra det tidligere NATO-anlegget. Datasenteret avkjøles med frikjøling fra den nærliggende fjorden, tilnærmet uten bruk av energi. Green Mountain tilbyr Nordens høyeste nivå av sikkerhet for lagring av sensitive data og informasjon. Dessuten bruker Green Mountains datasentre utelukkende fornybar energi. Dette støtter opp om Helse Vest sine ambisjoner om miljøvennlig og bærekraftig drift.

– Vi er glade for å styrke våre leveranser til helsesektoren med denne kontrakten med Helse Vest IKT AS. Dette samarbeidet er svært viktig for oss, sier Petter Tømmeraas, salgsdirektør i Green Mountain.

Green Mountain-sjefen tror på 1500 framtidsrettede jobber. Green Mountain er det eneste datasenteret i Skandinavia som tilbyr Tier III-sertifiserte datasentertjenester, som sikrer at sensitive data og informasjon lagres trygt.

– Vi har mange krevende kunder som forlanger datasentertjenester av høy kvalitet, sikkerhet i særklasse og grønne løsninger, hos oss får kundene alt dette i en pakke. Nye krevende kunder bidrar til at vi stadig utvikler våre tjenester og virksomhet videre til å tilfredsstille kunder innenfor en rekke nye virksomhetsområder, sier Knut Molaug, Administrerende direktør i Green Mountain.

Les hele saken her i Stavanger Aftenblad

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia