fbpx

Fjellbussen har startet den 13. sesongen med gratis fjellbuss 1. juledag

Radio Rjukan27. desember 20166min
fjellbussen-karin-roe-banner_size-medium_b240_0ddd

Fjellbussen er et gratis transporttilbud mellom Rjukan og Destinasjon Gaustatoppen, og i år er det klart for den 13. sesongen. Som vanlig starter det 1. juledag – 25. desember, og varer til etter påske.
Fra uke 7 i 2017 er det også busstilbud til Gaustabanen.

– Nå distribueres plakater og rutefoldere, og nå håper vi alle kan bidra til å markedsføre tilbudet, både på egne nettsider, i egne lokaler og aktivt ut mot kundene våre, sier Hege S. Næss i VisitRjukan, som har jobbet med Fjellbussen i en årrekke. 

""Fjellbussen startet som "Skibussen/Skibuss1" som et ledd i et av EUs fjellregion-prosjekter, et Interreg 3-prosjekt. De første tre årene var det EU-midler som finansierte halvparten av bussen, mens Tinn kommune, fylkeskommunen og sponsorer gjorde at resten var finansiert. Siden har det ligget på kommunen og sponsorer, noe som egentlig har gått over all forventning, til tross for at det hvert år er noen runder med sponsorer for å fullfinansiere opplegget, som Tinn Billag drifter på oppdrag fra visitRjukan.  

I år ble finansieringen klar i gårsdagens kommunestyremøte, da kommunens andel ble godkjent.
Nok en gang kom det opp en debatt om det bør tas egenandel for passasjerene.
Forslaget var om det burde evalueres å ta 20 kroner for billetten.
I starten kostet tilbudet en egenandel, men seinere har det vist seg at den type betaling gjør at tilbudet blir mindre brukt.

Fra 25. desember, og fram til andre påskedag kan du ta bussen fra Rjukan og opp på fjellet for å stå på ski, eller ta bussen ned til sentrum for å benytte deg av shoppingtilbudet i Rjukan sentrum eller en av Rjukans mange attraksjoner. Lørdag og søndag kan du også ta bussen opp til Norsk Industriarbeidermuseum.

Det er også nytt design på fjellbussen i fjor. Reklamen med alle sponsorende på, forsvant da. Det var så mange sponsorer at det nærmest var umulig å få det til å gi noen reklameeffekt lenger.
Istedet er bussen blitt profilert slik at den legges mer merke til i bybildet.

Linker:
VisitRjukans nettside om fjellbussen 
Ruteplan for fjellbussen (PDF)
Fjellbussens facebookside

Foto: Karin Rø/VisitRjukan

Disse sponsorene gjør Fjellbussen gratis: 
Tinn Kommune, Gaustablikk Høyfjells-hotell og Skisenter, Kvitåvatn Fjellstoge, Kvitåvatn Fjellhytter, Gaustatoppen Lodge, Gaustatoppen Invest, Gausta-toppen Skisenter, Gaustatoppen Booking, Den Lykkelige Sportsmann, Gaustabanen, Tinn Billag, Rjukanbadet, Rjukan Hytteby, Langefonn Caravanpark, Krossobanen, Norsk Industriarbeide-rmuseum, Rjukan Interiørsenter, Carlsen & Fritzøe, You & Me, Gullsmed Sando, Kiwi Rjukan, Spar Rjukan, Tinn Energi, Tinn Sparebank, Fjellerud Bygg, A til Å, Brødrene Alseth, TB Bil, Praxair, Rjukan Gjestegård, Ørtings Marked, Bjarne Thorud Farvehandel, Elkjøp, Vestfjorddalen Konditori, RA, Radio Rjukan, Huset Pub, Gaustatoppen Turisthytte, Best Bensinstasjon. Gaustatoppen Laft, Rjukan VVS og Elektro, Elektrokontakten, Aktiv Eiendom, NCC, Monter Rjukan, Veidemannen jakt, fiske og friluftsliv, Coop Prix, Blått til Lyst, Sport1, G-sport, Flåta Entreprenør, Rjukan Admini og Han og Henne.

""

 

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia