fbpx

Byggestart for Buchardt-hotellet etter påske

Radio Rjukan9. februar 20188min
gaustatoppen-sdkisenter-1_3f1b

""Det er ikke bare på Gaustablikk det skjer. Det skjer også i høyeste grad noe nytt ved Gaustatoppen Naturpark og Gaustatoppen skisenter. Nå er det tidligere omtalte prosjektet til Gaustatoppen invest med eierne Anders Buchardt og Hallvard Flatland snart igang. Planen er å dra igang bygging rett etter påske.
Det vil bygge et nytt hotell rett ved Bygget og Gaustatoppen Skisenter. Det har form av et fireetasjes sportell som skal inneholde restaurant, hotellrom, leiligheter, resepsjon, skiutleie og matbutikk. Planene er en del av det som opprinnelig ble presentert i 2008, og som ble utsatt noen år etter økonomiske krisetider.

Det er selskapet Gaustatoppen AS som skal eie og drive hotellet er senterbygget.
Daglig leder Tom Majlund Nielsen i Gaustatoppen AS forteller til Varden at det er høyt trykk i området, og at det i tillegg er flere luksusleiligheter på gang i området, da mesteoparten som har vært lagt ut for salg er solgt.
Det er snakk om to prosjekter på tilsammen 64 leiligheter. I tillegg ligger det enda flere prosjekter i løypa.
Majlund Nielsen forteller at senterbygget skal erstatte brakkene som er i bruk i dag.

""I 2016 sendte Gaustatoppen Invest AS ved Anders Buchardt og Hallvard Flatland Tinn kommune søknad om byggetillatelse til å bygge et sportell rett på andre sida av veien for servicebygget "Bygget" ved Hovdestaul og Gaustatoppen Skisenter. Sportell er betegnelsen på et rimeligere overnattingshotell tilrettelagt for sporty brukere, som oftest lagt i nærheten av sportsareanaer.

Overnattingsbygget skal foruten hotellrom også inneholde restaurant, leiligheter, en liten matbutikk og naturligvis resepsjon og et skiutleie. 
Næringsbygget har to sammenbygde bygninger som vist på tegningen tegnet av arkitektfirmaet Nordic (tidligere Narud Stokke Wiig Arkitekter.) 

Gaustatoppen Invest AS er et eiendomsinvesteringsselskap som eies av Anders Buchardt og Hallvard Flatland, og har stått bak utbyggingen av de vestlige delene av Gaustaområdet, og den såkalte Masterplanen for området, som Anders Buchards far Arthur Buchard laget sammen med Hallvard Flatland. Seinere overtok sønnen Anders Buchardt farens interesser i området.
""Byggingen er et nytt trinn i denne delen av Masterplanen for Gaustaområdet, som ble presentert i 2008, da Gaustatoppen Invest AS presenterte senterområdet, med hotell, flere leilighetsbygg, restauranter og forretninger.
I tillegg ligger planlagt aktiviteter som kunstgalleri og skøytebane.

I planene fra 2008 lå det flere forretninger og restauranter i nær tilknytning til et nytt høyfjellshotell med 100-150 rom. I tillegg skal det bygges luksusleiligheter. Senterområdet har 50 mål byggeflate og vil ha en kapasitet på over 2500 senger.

– Rjukan og Gaustaområdet skal bli den ledende skidestinasjonen i Norge, sa Buchardt til RA i sakens forbindelse i 2008, dager etter at Fyrieggheisen ble åpnet.
– Fremdriften avhenger av interessen fra andre til å skape aktivitet i området, sa Buchardt den gang, og nå ti år seinere er man altså forbi økonomikrisa som kom rett etterpå, og som utsatte planene endel. Nå er de på skinner igjen, og investeringene i Gaustaområdet er høyere enn de har vært noensinne.
Se Radio Rjukan-saken "Starten på Gaustabyen" i 2008

Det planlagte sportellet skal ligger inntil bergknausen Løkjestaul ved Hovdestaul og ut mot hovedvegen til Gaustablikk og Kvitåvatn, Kvitåvatnveien, og Tinn kommune har mottatt søknaden til behandling. Planen er at svar fra kommunen skal utarbeides i desember.

Arkitetfirmaet Nordic har vært arkitekter for Bygget, og en lang rekke hytter i området, i tillegg til Jostein Haugen og Ole Kristian Furuseths Gaustatoppen Lodge lenger bort mot Gaustablikk.
Materialbruk skal tilsvare det som er brukt i Bygget på andre sida av veien, ifølge søknaden.​

Drømmen og planen til Anders Buchardt for Gaustaområdet er en miljøriktig, urban og moderne alpinby til milliardbeløp. 
– Dette er mitt livs prosjekt, sa Anders Buchardt i møte med samfunnsutvalget i Tinn kommune.

Anders Buchardt orienterte om bygging av 50.000 kvadratmeter, hvorav 10.000 av dem dreier seg om handel og servering.
De andre 40.000 er konferansehotell og utleieenheter. Alt kommer i tillegg til alle hyttefeltene og leilighetene i Gaustaområdet. Det blir Norges nye skisentrum, og ingen andre i Norge har lignende landsbyutforming, sa  Buchardt.
– Det kan minne om et Whistler Mountain, mener Buchardt.

Anders Buchardt forteller at det står investorer klare, men at de vil ha streng kontroll på planene. Det er milliarder som er i sving planene for området ved siden av Gaustablikk.
– Noen har banket på døra, men vi vil være herrer i eget hus, sa Buchardt.
– Dette er mitt livs prosjekt!

Kommende nedgangstider bekymrer ikke.
– Planene er så sterke at vi planlegger for fremtiden, uavhengig av konjunktursvingninger, sier Buchardt.

Buchardt og Hallvar Fltaland er 50/50-partnere i Gaustatoppen Invest og har investert over 200 millioner de siste 2 årene i Gaustaområdet.

Tidligere saker om planene:
Buchard og Flatland starter bygging av nytt hotell​
– Mitt livs prosjekt

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia