fbpx

Variert kinomeny

Radio Rjukan16. juni 20199min
hotelmumbai_6709

Det er sjelden at Rjukan kino har fire helt nye premierefilmer å tilby samme helg over et så stort spekter. Selveste godbiten er Hotel Mumbai er en dramatisering av da Indias flotteste luksushotell ble utsatt for terror i 2008. Det var en serie på ti terrorangrep i Mumbai begått av islamske terrorister i dagene 26.-29. november da 172 mennesker ble bekreftet drept og minst 370 skadet. Indiske sikkerhetsstyrker kjempet for å gjenvinne kontrollen. 
– En helt spesiell film! En film som er så følelsesmessig sterkt at jeg måtte ut og puste etterpå, sier kinosjef Robert Jenbergsen. Han så filmen på kinosjefenes filmtreff i Oslo.

Hotel Mumbai
Blant terrorangrepene var det to angrep på luksushoteller. Dette er historien om angrepet på det berømte Taj Hotel. Blant hotellets modige medarbeidere møter vi kelneren som spilles av Dev Patel (Lion, Slumdog Millionaire) som risikerer livet sitt for å beskytte hotellets gjester. Mens hele verden ser på, blir et desperat par (Armie Hammer og Nazanin Boniadi) tvunget til å gjøre det utenkelige for å beskytte sitt nyfødte barn. Hotel Mumbai bringer seerne inn i selve angrepets episenter, og viser motet og viljestyrken til helt vanlige mennesker fra alle samfunnslag når de stilles overfor et nesten uvirkelig mareritt, og må klare å stå sammen når det virkelig behøves. Med sin gripende og realistiske fremstilling viser filmen menneskeligheten som klarte å overstråle tragedien i Mumbai.

Mysteriet Herr Link 
En familiefilm av ypperste sort fra Studio Laika som står bak filmhits som Coraline og den hemmelige dør, Kubo og det magiske instrumentet, Bokstrollene og ParaNorman. Filmen handler om Sir Lionel Frost, som anser seg selv som regjerende verdensmester som etterforsker innenfor myter og monstre. Problemet er bare at hans kollegaer ikke anerkjenner hans fag. Frost må nå reise langt mot nord for å bevise eksistensen av et legendarisk vesen, og på denne måten vinne kollegaenes respekt. Vesenet? The missing link! 

X-Men: Dark Phoenix 
Dette er historien om en av X-Mens mest elskede karakterer, Jean Grey, og hennes utvikling til å bli den ikoniske Dark Phoenix. Under en redningsoppgave i verdensrommet blir Jean truffet av en kosmisk kraft som forvandler henne til en av de mektigste mutantene som finnes. I kampen mot sine egne personlige demoner og den stadig mer ustabile kraften i henne mister hun kontrollen. Planeten trues og X-Men-familien er i ferd med å rakne. Denne filmen skal være den mest intense og emosjonelle X-Men-filmen noensinne. Den er klimakset etter 20 år med X-Men-filmer, da mutantfamilien må møte deres mest ødeleggende fiende; en av sine egne.

Rutete Ninja
Den danske animasjonsfilmen Rutete Ninja, laget av folka bak Terkel i Knipe, er en annerledes animasjonsfilm som absolutt ikke passer for de yngste. Filmen inneholder generøse mengder drap, action, hevn, forelskelse, fyll, fest, ydmykelse, mobbing, knark, banning og fremfor alt masse drøy humor. Herman Flesvig har hele 113 forskjellige stemmer i filmen som handler om Asgeir som går i 7. klasse, men er forelsket i uoppnåelige Jessica i 8. Hans forhold til stefaren Jørn og stebror Odin er mildt sagt anstrengt. Skolebølla Glenn fra spesialklassen plager ham. Men en dag kommer Onkel Stuart med en helt spesiell bursdagsgave til Asgeir. En sverdsvingende, rappkjeftet og frekk rutete Ninja-dukke som blir levende og terroriserer omgivelsene når de minst venter det.

Ønskefilmen After
Fredag starter imidlertid det hele med Men In Black og ikke minst After, der kinosjefen har vært utsatt for et visst press fra publikum.
– After har vært sterkt ønsket, så nå håper jeg virkelig at folk møter opp. Nå er den her, sier Jenbergsen, og viser til fredagens premiere basert på boksuksessen med samme navn av Anna Todd. Tessa Young er en 18 år gammel student som lever et vanlig liv, har gode karakterer og en snill kjæreste. Fremtiden hennes er nøye planlagt, men når hun møter Hardin, en badboy med tatoveringer og piercinger, endres alt. Uvitende om Hardins mørke hemmelighet, faller Tessa for han og det blir starten på et turbulent forhold.

Men In Black: International
MIB har ekspandert byrået for å dekke hele verden, men det har også universets avskum! Det er gått 22 år siden den første MIB-suksessen om utenomjordisk avskum og de som kjemper for å bli kvitt dem, og syv år siden den siste. The Men in Black er tilbake og må takle sin største utenomjordiske utfordring hittil når en dobbeltagent infiltrerer rekkene deres. Den svært dekorerte Agent H (Chris Hemsworth) og hans nybegynner-kollega Agent M (Tessa Thompson) må ut på et globalt eventyr for å redde byrået – og til slutt verden.

Rocketman
Søndag blir et også en ny visning av Elton John-filmen Rocketman, som får kinogjengerne til å ta frem superlativene. Regissøren, dexter Fletcher genierklæres for denn og for Queen-filmen Bohemian Rhapsody som begge har truffet hjertet hos kinogjengere, særlig de som er litt oppe i åra.de som liker Elton Johns låter har møteplikt på denne. Kinosjefen har ikke avgjort hvor mange flere forestillingewr det blir på denne, men hver som er vist hittil har fått økt besøk.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia