fbpx

Espen Beranek Holm inn i Marispelet

Radio Rjukan13. juni 20194min
espen_jarle_nyttingnes-1_eeeb

Rocker, komiker og skuespiller Espen Beranek Holm er klar for Marispelet. Den kritikerroste forestillingen Marispelet, som i år for 13. gang settes opp ved Rjukanfossen, utvider rekken av kjente karakterskuespillere med rocker, komiker og skuespiller Espen Beranek Holm.
– Vi har vært i god dialog med Espen Beranek Holm gjennom noe tid og er veldig glade for å kunne presentere ham som enda et medlem i ensemblet, sier styreleder i Marispelet, Kari Anne Valsø.

""Espen Beranek Holm er en godt kjent artist Norge. Som skuespiller debuterte han i 1984 i rollen som Danny i Grease på Chat Noir. Hans rolle i Marispelet blir Presten. Mange kjenner Holm igjen fra Hallo i uken på P2, Løvebakken på NRK, eller som den reneste svovelpredikanten med låta «Dra te Hælvete» i 1981.
– Dette ser jeg virkelig frem til, sier skuespilleren, som har vært med på forestillinger på både Riksteatret, Det Norske Teater og Folketeatret. Det blir spennende og interessant å skulle spille rollen som klassisk prest: «Ond og
korrupt», avslutter Espen Beranek Holm, som blir å finne på Marispelet ved Rjukanfossen 24. – 27. juli.

Ved siden av store navn som Stig Henrik Hoff og Ingebjørg Buen som begge har vært med flere år, er de lokale aktørene med på å skape det magiske Marispelet. Bent Frode Bystrøm var for første gang med på Marispelet i 2018, og viste da spilleglede og naturlighet på scenen. Og det er med stor glede at han i år skal pryde rollen som Storbonden. Åvald Grønn Reiso debuterer i år og vil sette sitt preg på rollen som lille Øystein, og Anne Håkanes skal spille lille Mari i år også.

– Vi er helt avhengige av lokale krefter og engasjement for å gjennomføre spelet år etter år, forteller pressekontakt Øystein Haugan. Marispelet har etter sin premiere i 2005 arbeidet seg oppover og blitt et av Norges største spel, en posisjon vi har som mål å beholde.
Høsten 2018 ga tidligere daglig leder og ildsjel, Gro Synnøve Brekka stafettpinnen videre til det nye styret i Marispelet. De har store planer om å videreutvikle Marispelet ved kanten av juvet ved Krokan og Rjukanfossen.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan AS



Alt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.



Utviklet av Fairmedia