fbpx

Val Kilmer klar for Snømannen

Radio Rjukan19. februar 201630min
val-kilmer_361e

Boka om Harry Holes jakt på en seriemorder i Snømennen spilles i disse dager inn i Norge, men det er fortsatt uvisst hvem som skal bekle flere av rollene i «Snømannen». Nå er Val Kilmer meldt klar, en av de virkelig store et poar av de siste tiårene i Hollywood, selv om han de siste årene ikke har fått veldig mye skryt for sine filmvalg.
Men han er et veldig kjent filmnavn, og har voldsomt med fans. Hvilken rolle? Det veit vi ikke. Kanskje han er en skurk?

Boken om «Snømannen» er den syvende om Harry Hole, der han finner fellestrekk i gamle forsvinningssaker – gifte kvinner har forsvunnet samme dag som årets første snø har falt. Og Hole blir selv en del av saken når han mottar et anonymt brev underskrevet «Snømannen». Boken har solgt vanvittige 28 millioner på verdensbasis og 550 000 i Norge, ifølge NRK.

Med et filmcrew på rundt 150 stykker og 1700 statister, kommer innbyggerne i både Oslo, Bergen og på Rjukan til å merke at Snømannen blir til film. Intet mindre enn en fredag den 13. har filmen premiere i USA og i Norge, 13. oktober 2017.

Her er en oversikt over de som er klare hittil.

""Val Kilmer (56)
Nr. 459 på imdb Starmeter ©
Rolle: Foreløpig ukjent.

Val Kilmer var en av de største skuespillerne i Hollywood på 80- og 90-tallet. De site årene har han ikke hatt den største suksessen, men har har svært mange fans som venter på hans store comebacl. Kan det skje med Snømannen?
Mest kjent er han for sin rolle i Heat sammen med robert DeNiro, og som Batman i Batman Forever.
Men hans rolle som Jom Morrison i The Doors, og også rollen i Top Gun (bildet) er også viden kjent. Han står på rollelista i den bebudene Top Gun 2, men snømannen kommer på den store lerretet før den.
Andre store filmer han er kjnet for, er en liste lang som et vondt år: True Romance, Willow, Top Secret!, Willow, Tombstone, Helgenen, Blind Horizon, Red Planet, Alexander, Kiss Kiss Bang Bang.

""Michael Fassbender (39)
Nr. 75 på imdb Starmeter ©

Rolle: Hovedrollen Harry Hole
Michael Fassbender betegnes som det perfekte valg som Harry Hole i internasjonale medier, og han er svært begeistret for rollen, det bekrefter uttalelser han har kommet med. 
– En perfekt roille for meg, har han uttalt i den neste pausen mediene har sluppet til i. Det kan bety at han er inneforstått med at det kan bli mer enn én film om Harry Hole, dersom denne blir en suksess. Og den blir vel det? Iallefall i Norge…
Michael Fassbender er en karakterskuespiller, og har vært Oscra-nominert for to roller; 12 Years a Slave og nå i år for Steve Jobs. Fassbender kan spille alt, og har fått en høy stjerne.
Han er kjent for Quentin Tarantino-filmen Inglorious Basterds, Shame, Hunger, A Dangerous Method, Premetheus, X-Men – Days of the Future Past, The Counselor, Haywire, Macbeth.

Michael Fassbender, alias Harry Hole de neste 3-4 månedene, er populær og har en tett timeplan: Dagen før han kom til Oslo, avsluttet han innspillingen til den kommende filmen "Assassin’s Creed", basert på den kjente videospillserien. Det er stilt spørsmpål ved om Fassbender er villig til å binde seg for flere Harry Hole-filmer i åra som kommer. Han har vært altfor populær til å være føljetong-skuespiller hittil i denne bransjen.
Men han digger altså rollen…

""Charlotte Gainsbourg (44)
Nr. 1099 på imdb Starmeter ©

Rolle: Rakel Fauke – Harry Holes store kjærlighet.
Det er bekreftet at Charlotte Gainsbourg får rollen som Harry Holes store, mørke og litt  mystiske kjærlighet, Rakel Fauke.
Hole og Fauke har hatt et turbulent forhold i flere år, men i «Snømannen» er Rakel i et lykkelig forhold med legen Mathias Lund Helgesen. Fauke og Hole er tidligere samboere og den rufsete politimannen har et nært forhold til Rakels sønn Oleg, som hun fikk i et tidligere forhold.

44-åringen er mest kjent for sine mange roller i mesterregissølr Lars von Triers filmer. En av de som har fått mest oppmerksomhet er rollen som nymfoman i den kontroversielle Nymphomaniac. Fransk-britiske Charlotte Gainsbourg har landet rollen som Harry Holes store kjærlighet Rakel Fauke i «Snømannen». Hole og Fauke har hatt et turbulent forhold i flere år, men i «Snømannen» er Rakel i et lykkelig forhold med legen Mathias Lund Helgesen. Fauke og Hole er tidligere samboere og den rufsete politimannen har et nært forhold til Rakels sønn Oleg, som hun fikk i et tidligere forhold. 

Den kjente og svært kritikeroste franske sangerinnen og skuespilleren Gainsbourg må vel være bortimot perfekt utifra utseende å regne. Ikke bare er hun multikunstner, som Nesbø selv. Den franske skjønnheten har hatt betydelig suksess som filmskuespiller de siste årene, ikke minst i Lars von Triers svært omstridte filmer "Anti Christ" og "Nymphomaniac" (Både Part 1 og part 2) samt i bejublede "Melancholia". Hun er faktisk født i England, da hun er datter at skuespiller Ellen Birkin og den store franske singer-songwriteren og nasjonalsangeren Serge Gainsbourg.

Charlotte Gainsbourg har oppnådd skryt uansett hvilke filmer hun har spilt i, og allerede etter debuten i 1984 ble hun kalt et stjerneskudd på filmhimmelen.
Foruten store roller i Melancholia, Anti Christ og Nyphomaniac, har hun gjort store roller i kjent filmer som Jane Eyre, 21 Grams, Lemming, The science of sleep, The intruder, Three Hearts, og TV-serien Nürnberg som handlet om Nåürnbergprosessene.
Nå er hun faktisk å se på kino i Wim Wenders film basert på norsk filmmanus, og delvis norskfinansierte "Every thing will be fine", som er tidenes første drama-film filmet i 3D.
Neste år blir hun å se i den nye blockbusteren "Independence day: Resurgence" som får norsk premiere 1. juli 2016.
Så det er ingen tvil om at det er nok en toppskuespiller som har fått jobb her, og som sørger for at den franskspråklige delen av verden kommer til å flokke seg til kino i oktober 2017.

""Rebecca Ferguson (36)
Nr. 215 på imdb Starmeter ©

Rolle: Katrine Bratt

Rebecca Ferguson var den andre skuespillerstjernen som ble kjent knyttet opp på produksjonen i rollen som Katrine Bratt.
Hun er også internasjonal, svenskfødt, vokst opp i Vasastan i Stockholm, med britisk mor.
Ferguson spiller Harry Holes nye politikollega Katrine Bratt. I boka beskrives Bratt som svært pen, dyktig og hun blir raskt respektert av Hole for sine evner som etterforsker.

Fergusons karakter jakter på seriemorderen sammen med Hole og er en sentral del i flere av plottets overraskende vendinger. Rebecca Ferguson vokste opp i Stockholm med en britisk mor og en svensk far. Hun startet karrieren som modell før hun spilte i en rekke svenske filmer og tv-serier. Det internasjonale gjennombruddet kom i fjor, da hun spilte med Tom
Cruise i "Mission Impossible – Rogue Nation#.

Hun er for tiden noe av det absolutt aller hotteste man kan hyre inn på en filminnspilling, med en 17. plass på Hollywoods imdb Starmeter i oktober etter den siste Mission impossible-filmen.
(Hvis det ikke høres høyt ut, er til sammenligning foran Tom Cruise, Tom Hanks og Brad Pitt og det er flere titusener på denne lista. Meryl Street er akkurat nå nummer 438!)

Ferguson er også i gang med den neste i MI-serien, sammen med Tom Cruise. Hun spilte også i "Hercules" med en rekke norske stjerner, og i den engelske versjonen av Wallander.

«Hun sammenfaller ganske godt med bildet jeg dannet meg i hodet. Langt og mørkt hår, mild og mystisk.»
Sitat: Dagbladets krimanmelder Thorbjørn Ekelund.

""J.K. Simmons
Nr. 1273 på imdb Starmeter ©

Rolle: Redaktør Arve Støp
En av de største stjernene er J.K.Simmons, og han spiller en usympatisk rolle, som avisredaktør Arve Støp. Til høyre er han i et bilde fra hans fabelaktige Oscar-vinnende rolle i Whiplash (2014).
Han har spilt i et utall kjente filmer.
Heriblant kan nevnes: Tre Spiderman-filmer, The Closer, Juno, Terminator Genisys, Dark skies, Jobs, True Grit, The Music Never Stopped, Megahjerne, Up in the air, Burn After Reading, The Ladykillers, Thank Yo for Smoking, Siderhusreglene, Meksikanefren, Sjakalen, Hidalgo, For the love of the Game og The Gift.

Jacob Oftebro (30)
Nr. 5936 på imdb Starmeter ©

Rolle: Magnus Skarre
Etter en offentliggjøring fra filmselskapet Universal tble det kjent at flere skandinaviske skuespillere er klare for filmen. Blant dem er altså en av Norges og Danmarks mest populære skuespillere det siste året, Jakob Oftebro.

 

""Hvis filmens manus er tro mot boka, kan det ligge an til et internasjonalt gjennombrudd for norske Jakob Oftebro som skal spille politimannen Magnus Skarre er nemlig en prominent figur i «Snømannen», og er en viktig hjelper for Harry Hole i jakten på seriemorderen. Skarre beskrives som en mann med et alminnelig utseende, som ambisiøs, hardtarbeidende og er ofte klumsete når det gjelder det motsatte kjønn.

– Dette er utrolig gøy sett med norske øyne. Det at han landa rollen sier alt om hvor allsidig han er som skuespiller. Han er jo en kjekkastype, men til denne rollen må han nok tone ned kjekkaseriet litt, sier filmskribent Einar Aarvig til Dagbladet.

30-åringen Oftebro har de siste åra etablert seg som en av Skandinavias fremste mannlige skuespillere, blant annet med roller i «Kon-Tiki» og den danske storfilmen «Gullkysten». spille rollen som Rakel, engelske Michael Yates rollen som Harrys sønn Oleg.

Jakob Oftebro, som er kinoaktuell med filmen Gullkysten og som hadde premiere med ny film, Tordenskjold og Kold, spiller Harrys Holes kollega Magnus Skarre i Snømannen, en rolle han nettopp har uttalt til TV2 at han er stlt over å spille.

""James D'Arcy (41)
Nr. 880 på imdb Starmeter ©
Rolle: Foreløåig ikke offentliggjort.
James D'Arcy er kjent fra Master and Commander, Cloud Atlas, Jupiter Ascending, Let's be Cops, Dot the I, After the Dark, rollen som prins Edward i W.E., og ikke minst i rollen som skuespilleren som spilte den gale serreimorderen i Psycho, Anthony Perkins, i filmatiseringen av Hitchocks nnspilling av filmen, som har navnet Hitchcock. Han har også hovedrollen i TV-seriene Broadchurch og Agent Carter, og fikk sist skryt for sin rolle i Survivor, som ikke kom op på kino i Norge.

På imdbs Starmeter ligger D'Arcy høyt oppe, omtrent på samme plassering som Charlotte Gainsbourg.

""Sofia Helin
I tillegg er Sofia Helin, kjent som hovedrolleinnhaver i TV-serien Broen, der hun spiller den litt autistiske svenske etterforskeren som har gjort henne verdensberømt i denne TV-serien, som har satt salgsrekord for en nordisk TV-serie rundt om i Verden.

Hun har også spilt i begge Arn-filmene og hadde en rolle i den norske Gåten Ragnarok.
Hun var også glimrende i de svenske filmene Blodsbrødre og Ranerne, og regissør Tomas Alfredson stifvter bekjentskap med henne da hun hadde en rolle i hans glimrende episke svenske komedie Fire nyanser av brunt.

""David Dencik
Danske David Dencik er også klar. Han spiller faktisk sammen med Jakob Oftebro i den nye Tordenskjold og Kold, og er også en skuespiller som regissør Tomas Alfredson brukte i sin forrige hollywood-filmatisering Muldvarpen (Tinker tailor soldier spy) er også klar for filmen. (Det er han som står til venstre i bildet fra denne filmen her ved siden av.)
Han var også i en viktig rolle i den glimrende ddanske filmen En kongelige affære, og var i høyeste grad med Millennium-trilogien, basert på bøkene til stieg Larsson.

""Peter Dalle
I tillegg er den svenske skuespilleren Peter Dalle, bildet under her til venstre fra filmen Yrrol – En kollosalt gjennmomtenkt film, med i casten.
Foruten den, spilte han glimrende narkobefengt resturangeier i HImlen är oskuldigt blå, som gikk veldig godt på kino i Sverige.

Andre filmer er Shit happens, Odjuret, Falske spor, Store og små menn, Drømmehuset og bert – The last virgin.
I TV-serien Solsidan spiller han Richard.

Dette burde borge for stor oppslutning på kino i alle de Skandinaviske landene. 

Ronan Vibert

""

""I tillegg er engelske Ronan Vibert, som er kljent fra en rekke storfilmer og TV-serier klar for en rolle som politimann 

Gunnar Hagen.
(Dracula Untold, Saving Mr. Banks og TV-seriene Lewis, Midsummer Murders, Rome, NCIS Los Angeles, Agatha Chrisie's Poirot, The Borgias etc…) 

Den vakre Moldoviske Silvia Busuioc (t.h.) også klare ifølge verdens største filmnettsted imdb.com, sannsynligvis som ett av de vakre drapsofrene i filmen.

Det er nå klart at innspillingene på Rjukan vil foregå fra 1.-8. mars, noe kortere enn det som var opprinnelig satt.
Det er bekreftet i RA idag, ved at produksjonselskapet har booket av den siste uka de hadde bokket på Park Hotell Rjukan.

I tillegg er to andre britiske skuespillere blitt klare, Irina Kara og Michael Yates, som spiller Harry Holes sønn Oleg.

Det er også klart at en rekke norske og svenske skuespillere skal være med i småroller i filmen, men de offentliggøres samlet om ikke så lenge ilfølge de castingansvarlige for filmen.

Castingen har vært uvanlig hemmeligholt i forkant av innspillingen.

Regissør Tomas Alfredson:

""Lenge var det bebudet at Martin Scorsese skulle filme Universal-produksjonen  "Snømannen", da han var aktivt involvert, og er Nesbøs favorittregissør. Han er imidlertid nå produsent for filmen, og skaffer pengene. Så kom spekulasjonene om at Stockholm ble valgt før Oslo, men svenskene stakk av med regissøren, Tomas Alfredson, som har fått Hollywoodkarriere etter den stemningskapende slepne realistiske og mørke vampyrfilmen fra Stockholms 70-tallsforstad "La den rette komme inn". 
Tomas Alfrdedson har vokst opp med film, og har fått det inn med morsmelka. Han er nemlig den berømte sevske filmregissøren Hasse Alfredsons sønn. 

Før "La den rette komme inn", som også er blitt refilmatisert i Hollywood som "Let me in", har han regissert en annen av svensk films beste regioppgaver, den ustytelig morsomme "Fire nyanser av brunt". Begge filmer har blitt sterkt bejublet, før han ble hentet til Hollywood der han debuterte med "Tinker Tailor Soldier Spy" eller på norsk "Muldvarpen" etter John Le Carrés berømte spionroman.
Kanskje det er denne vi skal skjele mest til, når det gjelder utseendet på Snømannen? En dyster, vakkert filmet film, som fikk ovasjoner av kritikerne for å være sensajonelt god.
Nå er hans andre Hollywood-produksjon "Snømannen", så man har store forventninger til hans neste film, både i Hollywood, og ikke minst i Sverige.

Matthew Michael Carnahan er bearbeidende manusforfatter på Jo Nesbøs roman. Han har tidligere skrevet manus til storfilmer som "World War Z", "State of play", "The Kingdom" og "Lions for lambs", og kan trygt regnes for å være dyktig. 
Jo Nesbø kommer til å ha overoppsyn med manus, og er opptatt av at den første Harry Hole-filmen blir så god at det borger for flere.

Produsenten er også verdt å nevne. Peter Gustafsson er Sveriges up and coming på området. Han har jobbet seg opp fra kortfilm og TV-produksjoner til nå viktige Skandinaviske storfilmer. Han har stått bak filmer som tre "Gubben og katten"-filmer, og har jobbet som konsulent på en lang rekke skandinaviske storfilmer som Menn som hater kvinner, Farvel Falkenberg, Mammut, Patrrik 1,5, Plat, De ufrivillige, Cornelis, Skyggesiden, og er godt kjent med norske produksjoiner etterå ha jobbet som konsulent på Kongen av Bastøy, Reprise og Kautokeinoopprøret.
 

Linker:

Facebookgruppa "Statister til snømannen"

Universal Studios (Wikipedia)Tidligere saker:

Snømannen har fått premieredato

Snømannen-flilming på Rjukan bekreftet

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia