fbpx

Utstillinger om fotoreise i Telemark og Kittelsen-skisser åpner lørdag

Radio Rjukan11. januar 20183min
img_1091_26cc

To nye fotoutstillinger åpner i Telemarksgalleriet lørdag 13, januar klokka 13, og begge jolder åpent til 4. mars.

Folk og landskap heter utstillingen der italienske Luca Bertis reise i Øst-Telemark bygger på Luca Bertis fotografisk reise i 2017. Møtene med mennesker og kulturlandskapet vises nå gjennom en stor fotoutstilling i Telemarksgalleriet med bokutgivelse.
Luca Berti er en italiensk fotograf bosatt i København. På sykkel og med sitt analoge Linhof kamera foretok Berti en etnografisk og kunstnerisk fotodokumentasjon av mennesker, arkitektur og kulturlandskap i området.

Berti har sin utdannelse fra Istituto Italiano di Fotografia, Milano (2000-2002) og har tidligere hatt utstillinger ved bla. Norsk Folkemuseum, Romsdalsmuseet, Gudbrandsdalsmusea m.fl. Kunstneren har løpende samarbeide med etnografiske museer i en rekke andre land som Sverige, Danmark, Latvia, Estland og Finland.

På åpningsdagen 13. januar kl. 13 blir det tale ved Ingrid Nilsson, direktør for Preus Museum, og det blir musikk ved "Norske menn i hus og hytte". 

Boken «Folk og landskap: Luca Bertis reise i Øst-Telemark. Fotografier av Luca Berti» er støttet av Fritt ord og vil være til salgs i lokalet. 

Den andre utstillingen som åpner samtidig er
"Kittelsens Industrieventyr", som viser skisser, brev og fotografier som var grunnlaget for kunstnerens akvarell-serie «Svælgfos».

Utstillingen tar utgangspunkt i akvarellene Theodor Kittelsen laget fra utbyggingen av kraftverket Svælgfos i 1907 og 1908 på oppdrag fra Sam Eyde. Over en serie på fem akvareller forteller Kittelsen om kraft- og industrireisingen i Telemark som et eventyr – et industrieventyr.
Utstillingen viser Th. Kittelsen skisser og akvareller side om side med fotografiene fra utbyggingen av Svælgfos kraftverk. Utstillingen viser også et utvalg brev fra korrespondansen mellom Kittelsen og Eyde innlånt fra Nasjonalbiblioteket. Ved å studere de gamle fotografiene fra 1907 ser man tydelig hvor Kittelsen har hentet inspirasjon til sine slørete og trolske fosser.

Begge utstillingene varer frem til 4. mars.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia