fbpx

Universal sparer ikke på noe

Radio Rjukan27. desember 201510min
snomannen-filmen_b495

Universal Studios som på film presenterer seg som Universal Pictures er en av de seks store Hollywood-selskapene som produserer og markedsfører film. Selskapet ble grunnlagt i 1912, er det fjerde eldste i verden, og de eldste amerikanske.
Universal hadde stort 100-årsjubileum for 3 år siden. Universal er en del av mediakonglomeratet ""NBCUniversal. Filmproduksjonen foregår i Universal City ved Los Angeles i California og i Orlando i Florida, mens distribusjon og administrasjon er basert i New York.

Filmingen starter 18. januar 2016, og går slag i slag, før de kommer til Rjukan ca. 1. mars.
Notodden får også oppleve et snev av filmeventyret, da Notodden Flyplass skal brukes i noen scener.
Premieredato i Norge og Hollywood er satt samme dag, 13. oktober 2017, noe som også angir at dette er en storsatsing fra Hollywood.

Det første som ble kjent var at Martin Scorsese ville ta tak i å filme Snømannen. Men det viste seg at han vil være bakmann. Det er imidlertid ingen annen film han jobber med nå enn Snømannen, ifølge Hollywood Insider og Imdb Pro.
Foruten Jo Nesbøs hjelp til manus, ble Matthew Michael Carnahan satt på manusjobben.
Det er kjent at Tomas Alfredson er satt på som regissør, og at de tre toppskuespillerne Michael Fassbender, Rebecca Ferguson og Charlotte Gainsbourg er hyret inn til de tre hovedrollene. Alt dette har Radio Rjukan omtalt tidligere.

""Men hvem blir med i tillegg? Ytterligere casting er ikke kjent og pågår for fullt. Den som står for å hyre inn skuespillere til filmen er ingen nobody i Hollywood. Casting Director er Jina Jay, som ganske sikkert er fan av Michael Fassbender. Hun har nylig castet han også i storfilmen Assasin's Creed, som nå er i postproisuksjon for premiere neste år og i kritikerroste Macbeth som har norsk premiere nå i jula.
Jay er prisvinnende caster kjent med storproduksjoner, og har stått for castingen til en lang rekke kjente filmer, som Harry Potter, Munich, Kingdom of Heaven, The Reader, Robin Hood, War Horse, A most wanted film, The Grand Budapest Hotel, The Monuments men, Billy Elliott og Alfredsons første Hollywood-film Tinker tailer soldier spy.

Det forventes å bli både noen kjente norske og svenske skuespillere i biroller i filmen. Når det kjlargjøres, regner man med det vil bli nye medieoppslag. Filmen omfattes med stor interesse i Norge og Sverige som følge av forfatteren Jo Nesbø og svenske Tomas Alfredson, men boka Snømannen har vært en salgsuksess også i en lang rekke andre andre land. castingen hittil tyder på at man vil fange over store deler av europa også, for å sikre filmen suksess. En suksess, kan føre til oppfølgere.

Nå etterspørres det også eter statister til filmen, gjennom en egen facebookgruppe, så derso  du har lyst til å blir med i en stor Hollywoodproduksjon, har du muligheten nå. På facebookgruppa "Statister til snømannen" etterlyser de nå interesserte.
Der kan vi nå lese: "Til alle dere som kan tenke dere å stille opp som statister i spillefilmen Snømannen, med opptak hovedsaklig på østlandet, mellom 18. januar 2016 til slutten av mars 2016. Vi trenger statister til både enkeltdager og flere dager. Dette er en side med litt informasjon om hva vi ser etter og hvordan dere kan melde deres interesse.
Vi vil gjerne at du registrerer deg på registreringssiden vår. Du kan velge å trykke på "Registrer deg" Bildene dusender må være helt nye."

""Filmingen skal gjøres av Oscar-vinnende Dion Beebe, som har en solid mestittliste som filmfotograf.
Han fikk Oscar for jobbe i En Geishas memoarer og var nominert for Chicago.
Han har også filmet blckbustere og storfilmer med noen av verdens største skuespillere Tom Cruise, Meryl Streep i filmer som Edge of tomorrow, Into the woods, Gangster Squad, Collateral, Miami Vice, Equilibrium og The Green Lantern.

Den som lager utseende på filmen er kalt kunstnerisk ansvarlig og Art Director fpor Snømannen er ingenringere enn Robert Cowper som er den mest ettertrakta i Hollywood for tida. Han hadde jobbenm på filmen som nå slår alle rekorder på kino, Star Wars – The force awakens, og før det The Martian som også er en av de største filmene i 2015. Han har også stått for jobben med utseedet på filmer som 47 Ronin, Malefiscent, Hercules, Pirates of the Caribbean, Body of Lies, The Bourne Ultimatum, Redd Menig Ryan og flere James Bond-filmer.

Siden filminnspillingen går i Norge, mye takket være de nye insentivene som er innført i Norge fra nyttår, er Location managerne godt kjent med norske forhold.
Shahbaz Aynoddin var den som brakte Rjukan på banen til filmen. Han jobber også med Børning 2 og har jobbet med den føldte Børning-filmen, Julekongen – Full rustning, Tina og Bettina, Tomme Tønner ogf flere Varg Veum-filmer.
Han har med seg Per Henry Borch som Locsation-speider, en  mann som stod for location-jbben med Ex Machina, Pionèr, og Kongen av Bastø. Hna har hatt mane filmjbber, og sogså vært skuespiller.
De at de tar turen til Rjukan viser at Rjukan er ganske hot som lokasjon og vil være det også i framtida.

Linker:
Facebookgruppa "Statister til snømannen"
Universal Studios (Wikipedia)

Tidligere saker:
Snømannen har fått premieredato
Snømannen-flilming på Rjukan bekreftet
 

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia