fbpx

Trude Teige besøker Biblioteket onsdag

Radio Rjukan22. mars 20163min
trude-teige_e325

Forfatter og journalist Trude Teige kommer til Rjukan bibliotek onsdag 6. april for å fortelle om sitt forfatterskap. Hun har utgitt 8 bøker, de første var om kriminalsaker. Den siste boka som kom, i 2015, "Mormor danset i regnet" er imidlertid en slektsroman.
Trude Teige forteller nært og personlig om hvordan hennes egne erfaringer og familiehistorie har preget hennes forfatterskap, som har vært tilknyttet forlagshusene Aschehoug og Samlaget.

""Trude Teige kommer fra Fosnavåg er forfatter, men ble først og fremst kjent som reporter på TV for TV 2, hvor hun jobbet fra starten i 1992 til 2014. Teige debuterte i 2002 med romanen Havet syng, mens gun fortsatte sitt arbeid som journalist.

Som journalist har Teige fra før arbeidet i Bergens Tidende og NRK før hun begynte i TV 2 i 1992.
Fra januar 2008 var hun programleder i debattprogrammet Tabloid. Hun fikk senere sitt eget portrettprogram, som ble kalt "Trude".

Teige ble tildelt Kringkastingsprisen i 2008. Hun har gitt ut flere kriminalromaner med TV-journalisten Kajsa Coren i hovedrollen. Den første var "Noen vet" i 2009.

Arrangenmentet på Rjukan Bibliotek med Trude Teige markerer også avsluttingen på vinterens lesekampanje "Kalde Kapitler" da hun foretar trekning av 3 vinnere av de av våre lesere, som har lest minst 5 bøker.

Bibliografi
2014: Jenta som sluttet å snakke, kriminalroman
2012: Svik, kriminalroman
2010: En hjelpende hånd, kriminalroman
2009: Noen vet, kriminalroman
2004: Lene seg mot vinden her, (oppfølger, roman)
2003: Matminne frå mors kjøkken
2002: Havet syng (roman)

 

Arrangementsfakta:
Forfatterbesøk – Trude Teige
Onsdag 6. april kl. 1900 på Rjukan bibliotek, lesesalen.
Gratis adgang – velkommen

Foto: Aschehoug

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan AS



Alt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.



Utviklet av Fairmedia