fbpx

Mann satt fast nedenfor Gausta

Radio Rjukan22. mars 20164min
helikoptersoek-1_dd31

""Det var i 10-tiden at redningstjenesten ble anropt av en mann som satt fast i fjellet under Gaustatoppen. Mannen var alene i fjellet og melder at han hverken kommer opp eller ned. Et Seaking redningshelikpter ble sendt fra hovedredningssentralen, og litt før klokka 11 lokaliserte de mannen i fjellet nedenfor Gaustatoppen, overfor Svadde.

Det var en tysk klatrer som ble hentet ned. Klokken 11.17 melder politiet at mannen var kjørt til sykehus.

Han var alene på isklatrertur da han mistet isøksene sine. Han befant seg da i et området nærmest utelukkende av is, noe som medførte  at mannen hverken kom seg opp eller ned.

Mannen ikke var skadet, men satt fast i isen og fortalte at han frøs. 
Seaking-helikopteret som ble sendt ut fra hovedredningssentralen hadde en tid problemer med å lokalisere mannen, som påstod han var 2-300 meter fra toppen.

Han ble til slutt oppdaget av klatrere som var på vei opp.
Han ble tilslutt hentet ned av Seaking-helikopteret, før ambuluanse kjørte ham til sykehuset.

Oppdatering:

Det var en tysk statsborger, 19 år gammel, som hadde startet turen aleine fra Rjukan ved 06-tiden i morges uten å være kjent.

– Heldigvis var det flyvær. Ellers kunne det gått flere timer før han hadde blitt funnet fordi posisjonen var ukjent. Han hadde flaks, oppsummerer operasjonsleder Lene Nordbø i Sør-Øst politidistrikt avdeling Telemark fra operasjonssentralen i Skien til Dagbladet.

I følge redningsmannskap og politi var han dårlig utstyrt og hadde valgt en klatreløype utenfor allvarvei – og med dårlig utstyr. Han mistet begge isøksene 200 – 300 meter fra toppen og fikk ringt om at han satt fast med is på alle kanter.

Han hadde en telefon uten SIM-kort som virket og med veldig dårlig batteri. Han fikk ringt via eposten på mobilen, og slike samtaler slår rett inn på 112. Han visste ikke hvor han var, og man kan ikke ringe tilbake til slike adresser. 19-åringen var ikke skadd, men svært frossen, og er kjørt til sykehussjekk

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia