fbpx

The Dogs og Byting til Rocken

Radio Rjukan17. desember 20155min
rjukanrock16_ccc6

""Byting fra Bø har fått et stort publikum på rekordtid, etter aktiv konsertvirksomhet siden 2013, og deres debutskive i februar i år.
Bandets Thomas Hellekås skrev en minnelåt da kameraten, folkemusikar og meisterspelemannen Jon Elling Buen Garnås døde i en bilulukke våren 2012 – "Høvdingen".
Gjennom sosiale medier fikk denne låta lokalt stor oppmerksomhet og spørsmål om innspilling i studio dukka raskt opp, noe som så skjeddde med god hjelp..
Det ble naturlig for Thomas å høyre med Jon Ellings bror, Per Anders Buen Garnås, som ògså er
folkemusikar, om å medvirke på låta. Og så kom invitasjon til å spille på en bygdefest i Morgedal.

Navnet kom til, og bandet ble på rekordtid en live-favoritt.
– Det har nesten vært et folkekrav å invitere Byting til festivalen, sier Morten Engh, som ogå er kry over å kunne presentere Kristopher Schaus siste bandkonstellasjon, The Dogs, som rocker fletta av de fleste.
""På kort tid har også de msarkert seg stort, og rukket å bli Little Stevens nye norske favorittband, The Dogs. Bandet har fått flotte kritikker både for det nyeste albumet og for liveopptredene etter en på en omfattende Norgesturné tidlgere i år.

Kristopher Schau hadde sin første konsert noensinne med sitt gamle band The Cumshots i 2000-utgaven av Rjukan Rockfestival og gjorde furore da. Seinere har hsan vært på Rjukan med gruppene Datsun og Hurra Torpedo. De to sistnevnte konsertene glemmer de som var der aldri.
""Med Datsun hang Schau i lysryggen over scenekanten på Rjukanhuset, noe som gjorde flere enn arrangørene nervøse, og hvitevarebandet Hurra Torpedos konsert i Tveitoparken er legendariusk så det holder.

– Nå er han tilbake med The Dogs. Et band som spiller røff garasjerock ispedd litt orgel. 
Rjukan Rockfestivals bookingansvarlige Morten Engh er svært begeistret over å ha sikret seg denne gjengen.
– Vi snakker garasjerock med allsang-appell og et ekstremt underholdende visuelt uttrykk kombinert med fandenivoldsk fett og sjelfull rocke-attityde, sier Engh.

Linker:

Rjukan Rockfestival på facebook

Festivalpass til spesialpris lagt ut før jul!
 

 

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia