fbpx

Snømannen tidenes største i Norge

Radio Rjukan16. januar 20166min
snomannen-filmen_b495

Det er altså intet mindre enn Norgeshistoriens største filmproduksjon starter mandag, når over 80 filmfolk fra norsk filmbransje skal være med på produksjonen av "Snømannen", der Michael Fassbender spiller hovedrollen som Harry Hole.
Den vil da bli den største filmproduksjonen vi har hatt i Norge noen gang. Filmen er mer enn 3 ganger så stor som en stor norsk filmproduksjon.

""– Dette er helt klart det største vi har hatt her i Norge noen gang, sier filmkommisjonær Truls Kontny til NRK.

Det er filmstudioet Universal står bak filmen. De var fjorårets klart største i Hollywood, og har en over 100 åpr lang historie.
Selskapet har hatt stor suksess de siste årene, og forventerdrt samme med svenske Tomas Alfredsson i regissørstolen og Michael Fassbender, Rebecca Ferguson og Charlotte Gainsbourg i de største rollene i Snømannen.

Lyst til å spille statist i Snømannen? Sjekk ut her!

Antallet personer som skal jobbe i produksjonen på denne filmen er tredobbelt som er vanlig på en norsk spillefilm.Ca 40 kommer fra utlandet, og 80 kommer fra Norge.

– Det er ca. 80 norske som skal jobbe på produksjonen, og rundt 40 utenlandske. Et vanlig norsk filmcrew er på rundt 40 personer, og her snakker vi om rundt 120, så det er jo en dimensjonering som er veldig forskjellig fra hva vi er vant til, sier Forbundsleder i Norsk Filmforbund, Sverre Pedersen til NRK.

– Omtrent alle fagsjefene er utenlandske, mens alle i crewet rundt den enkelte fagsjefen er norske. Blant disse er det mange norske fagsjefer som har gått ned et hakk fordi de syns det er så spennende å være med på denne produksjonen, sier han.

""Dette betyr for eksempel at en som til daglig jobber som sjef for foto i norske filmer, her vil jobbe med b-foto eller som kameraassistent eller operatør. Dette gjelder også innen lyd- og kostymearbeid. Det er ifølge Pedersen er helt vanlig i en slik produksjon.

– Det er helt naturlig at når noen som aldri har produsert i Norge før, vil på grunn av trygghetsmessige grunner ta med sine egne fagsjefer til produksjonen, sier han.

"""The Snowman" er den første utenlandske filmproduksjonen som tar i bruk regjeringens nye filminsentivordning, som Forbundet Norsk Industris leder og rjukanmannen Stein Lier-Hansen gikk hardt inn for i fjor.

Det er Pedersen svært fornøyd med.
 Vi er kjempeglade for at vi nå har den første insentivinnrettede filmen i gang i Norge. Filmforbundet har jobbet med å få en insentivordning i tolv år og har hatt et stort engasjement rundt dette, sier han.
– Vi tror at dette vil bli en veldig flott film og et veldig godt utstillingsvindu for å få utenlandske filmer til Norge som vil benytte seg av insentivordningen og et veldig kvalifisert norsk crew.

Samtidig er det klart at insentiv-ordningen er for begrenset til at dette kan bli en stor norsk inntektskilde. Snømannen kan komme til å stikke av med mer enn halvparten av midlene som er satt av for 2016.

Til tross for at innspillingen starter allerede mandag, er det fortsatt svært lite enn fire skuepsilleree og crewet som er dluppet ut fra Universals presseavdeling.

Filmen får premiere i USA og Norge 13. oktober 2017.

Lyst til å spille statist i Snømannen? Sjekk ut her!

Hele saken hos NRK

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia