fbpx

Siste sjanse søndag – Se filmen om trippelagenten Sonja Wigert

Radio Rjukan30. oktober 20193min
spionen_2fb6

Spionen
Det var trolig for å redde faren fra tyskernes fangenskap på Grini at Sonja Wigert engasjerte seg i den norske motstandsbevegelsen fra 1941 og i 1942 lot seg rekruttere av den svenske etterretningen som spion, da hun innyndet seg hos ingen ringere enn den tyske rikskommisaren i Norge, Josef Terboven, for å få mest mulig informasjon, som også kunne hjelpe hennes lillebror og motstandsmann i Kompani Linge, Knut Wigert. Terboven lot seg sjarmere og rekrutterte henne for å spionere på svenskene. Det tyskerne ikke visste var at hun gjorde det med den svenske etterretningens velsignelse. Slik ble hun dobbeltagent under dekknavnet «Bill». Senere ble hun likevel regnet som landssviker.

Operasjon Mumie
Operasjon Mumie er den andre filmen om Detektivbyrå nummer 2, ført i pennen av telemarkingen Jørn Lier Horst. Den forrige ble svært populær, og nå er det klart for film nummer 2. Det er spenning for de over seks år dette, og er litt som Sherlock Holmes-junior. Operasjon Mumie er altså oppfølgeren til Operasjon Mørkemann. Når det kommer en mumieutstilling til Elvestad, skjer en rekke uforklarlige ulykker blant de ansatte ved museet. Det ryktes at museet er rammet av farao Tutankhamons forbannelse. Er virkelig den gamle myten årsaken til de mystiske ulykkene eller finnes det en annen forklaring? Barnedetektivene Tiril og Oliver og sporhunden Åtto er på saken, og da er det dukket for detektiveri og spenning.Filmen går første gang på Rjukan kino fredag.

Avskyelig snømann
Den siste filmern som vises søndag er Den Avskyelige Snømannen, eller Abominable som den heter på originalspråket. Den handler om en ung jente og vennene hennes som må hjelpe en magisk yeti med å finne veien hjem til familien sin i Himalaya. En flott, eventyrfylt kinoopplevelse for hele familien fra DreamWorks Animation.


 

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia