fbpx

Radio Rjukan overfører Dyrsku-radio’n

Radio Rjukan9. september 20189min
dyrskun_6361

Sprekere 150-åring finnes vel ikke! Dyrskun får besøk av selveste kronprisparet underveis i årets Dyrsku.
Radio Rjukan videresender Dyrskuradion som lages i samarbeud mellom Hjalarhornet Radio, Radio Vest-Telemark og Radio Notodden, og vil være på lufta på Radio Rjukan fram til søndag ettermiddag.

Det er mange som vil til Dyrskun og det kan derfor oppstå kø på veiene og det kan være vanskelig å finne parkeringsplass. Men, tar du bussen trenger du ikke tenke på det. 
Dyrskubussen kjører som en  shuttlebuss mellom Dyrskuplassen – Seljord rutebilstasjon, Seljord Ferielang og Seljord camping. Den kjører kontinuerlig fra 8.30 på fredag, lørdag og søndag. 
Telemarksekspressen kjører også flere ekstra avganger til og fra Grenland og Bø alle dyrsku-dager. Det er ekstra avganger til Seljord på morgenen og fra Seljord på ettermiddagen, i tillegg til ordinære avganger. 

ÅPNINGSTIDER OG BILLETTER: 
Fredag 14. til og med søndag 16. september er det klart for Dyrsku'n for 152. året på rad. 
Dyrskun er åpent for publikum 
Fredag 14. september kl. 09.00-20.00
Lørdag 15. september kl. 09.00-20.00
og søndag 16. september kl. 09.00-18.00
Det er ventet over 90 000 mennesker til Seljord denne helga og det lønner seg å kjøpe billetter på forhånd. Billetter kan du kjøpe på hjemmesiden dyrskun.no. Med forhåndskjøpt billett kan du  gå forbi billettkøen og scanne billetten ved inngangen. 

DEBATTER: 
Det blir flere spennende debatterog foredrag under årets Dyrskun. 
Under paraplyen Møt landbruket skal både innvidde og andre få bedre kjennskap til landbruket gjennom debatter, faglige foredrag, informasjon og demonstrasjoner. Den landbruksfaglige satsingen skjer på to ulike arenaer: Husdyrhallen og Møt Landbruket-teltet.
Her er noen av høydepunktene: 
Lørdag kl. 13.00 Hvorfor kasta de egga? – En debatt om dyrevelferd. Egg fra produsenter som har høner i bur med miljøinnredning er kasta ut av hyllene i 2 av 3 dagligvarekjeder, til tross for at produksjonsformen er godkjent av myndigheitene. 
Lørdag kl. 15.00
Hvem skal eie jorda?
Over hele verden er det kamp om jordressursene. Hvordan påvirker  eierskapet til jord verdens matproduksjon? Her kan du blant annet møte søsknene Solvor og Ole-Einar Småkasin som arva garden i Hjartdal etter at foreldrene omkom i ei flyulykke dadde var små, men har møtt sterk motstand mot å dele eiendommen mellom seg. 
Fredag kl. 13.00 møtes verdikjeden til samtale og diskusjon om den norske ulla. og Fredag kl. 14 kan du møte Årets unge bonde 2015, Tor Jakob Solberg. 

ERNA SOLBERG ÅPNER DYRSKUN

Statsminister Erna Solberg skal holde den offisielle åpningstalen under Dyrskun. Solberg deltar også i den store landbruksdebatten som er en del av åpningsprogrammet fredag kl. 15.00.
Panelet  i landbruksdebatten er politisk topptungt og vil utover statsministeren bestå av Landbruks- og matminister Bård Hoksrud, Ap-leiar Jonas Gahr Støre, og Senterparti-leder Trygve Slagsvold Vedum. Tema for debatten er tørke, klima og berekraft. 
«Vi er glade og tilfredse med at den politiske eliten i Noreg ønsker å vere med å sette fokus på disse viktige problemstillingane på Dyrsku’n. Det sier daglig leder Geir Helge Espedalen. 
–  Som Norges største handels- og landbruksmesse skal Dyrsku’n være en arena der store nasjonale og internasjonale spørsmål blir belyst. Vi ser fram til en spennende og nyttig debatt om et tema som er blitt svært aktualisert i løpet av en utfordende sommer for norsk landbruk», seier Espedalen

BARNAS DAG PÅ DYRSKUN
På Dyrskun er det aktiviteter for store og små hele helgen men – Søndag er den store familiedagen på Dyrskuplassen. I år blir det både sirkus og tivoli til folket. Borneparken byr på mye moro for barn mellom to og åtte år og Norges største tivoli, Lunds Tivoli, kommer tibake med karusellene sine.
Rap- og popduoen Cir.Cuz spiller opp til fest søndag kl. 16.00. Cir.Cuz består av Mats Melbye fra Sarpsborg og Thomas Pedersen fra Skien. Duoen debuterte med sumarhiten «Radio» i 2011 og har hatt en lang rekke hitsinglar og over 100 millioner streaminger siden den gang. 
Barna kan velge og vrake i aktiviteter, enten de vil lage mat, dreie, spikke, byggee plankehytte, ri ponni eller kjepphest. De kan besøke en ekte vikingleir eller hilse på husdyr. De kan sykle smoothiesykkel eller hente ull, karde og spinne. Barna  kan også presse eple, binde halm eller støpe tinn. Eller de kan være med på stelling, pussing og mjølking i fjøset.

ÅRETS LOKALMAT

Det er flere prisutdelinger i løpet av Dyrsku-helga. For fjerde gang skal Årets lokalmat-gründer kåres, og den gjeve prisen blir delt ut under årets Dyrsku. Prisen er et samarbeid mellom Nationen, Hanen og Meny. 
Di 6 nominerte er:
Ask Gård og Ask brygghus, Jevnaker 
Dyre Gård, Moss – 
Han Sylte, Valnesfjord 
Heidrun, Tynset
Nyyyt, Vikeså
Røyland Gård, Engesland
Vinneren blir avslør på Dyrskun 14. september

ÅRETS BRUDEPAR: 
Hvert år er det bryllup Dyrskun
Årets Brurepar kommer i år fra Grimstad.  Silje og Kjell Vidar møtte hverandre gjennom en venninne og paret fant fort en felles interesse i friluftsliv og hunder. På julaften i fjor fridde Kjell Vidar, men det var Martine som var kjapp på labben og meldte paret på som brurepar på Dyrskun
Silje har vært på Dyrskun mange ganger og vet hva hun har i vente. Kjell-Vidar har aldri vært med før og starter med et brak som brudgom. De kan forvente seg en meget spesiell dag med brurekrone og hesteskyss til folketoner og gamle tradisjoner. 
Etter seremonien på Dyrskun reiser ekteparet seg til Rauland med 70 inviterte gjester. Du kan være med i bryllupet på Sterke-Nils-tunet lørdag 15. september kl 15. 

Linker:
Mer om årets Dyrsku

Foto: Dyrskun

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia