fbpx

Sterk norsk film til spesialpris på kino

Radio Rjukan9. september 20184min
blindsone36_c5d3

Filmen Blindsone, som er Tuva Novotnys debut som spillefilmregissør er imponerende nok tatt i én tagning, noe som også gjør den svært sjelden, og imponerende. Det er første gang en norsk film er tatt opp slik.

– En film alle som jobber med barn bør se, mener kinosjef Robert Jenbergsen, som viser filmen til spesialpris både mandag og onsdag.
– Jeg håper folk får med seg denne, sier Jenbergsen, som liker at norsk film markerer seg på kino om dagen.
Tuva Novotny er født i Stockholm og bosatt i København, men hun er samtidig en av de mest brukte skuespillerne i norsk film. Tuva mener at norsk film er aller best i Norden, og følgelig er det kanskje ikke så rart at hun da også regidebuterer med en norsk film, der Pia Tjelta spiller en mor som skjønner at hennes datter er langt mer ute enn hun ante. Tjeltas tolletolkning er kalt ekstrem, og filmen har hentet flere seksere på terningen fra anmelderne.

Trailer Blindsone (Saken fortsetter under videoen)

To tenåringsjenter går hjem fra håndballtrening og snakker sammen, om prøver, om foreldrene sine, om de andre jentene på laget. De er nesten identiske, slik tenåringsjenter kan være: Det er så vanlig, så vanlig, men i løpet av ""kort tid skal en av de to ta et dramatisk valg. Likheten i det ytre var ikke likhet på innsiden. Ett av de store temaene i «Blindsone» er hvor lite man egentlig vet om det som skjer i hodet og hjertet til dem man ser hver dag. Har barnet det bra, eller går hun inn for å berolige og glede omgivelsene? 

Samtalen mellom jentene er lang, den tar opp nesten tyve minutter av «Blindsone», som er laget med én eneste tagning og foregår i real time. Filmen på én time og 38 minutter gjengir akkurat en time og 38 minutter av hovedpersonenes liv. Vanligheten etableres før alt snus på hodet. Jentas mor (Pia Tjelta), og etter hvert faren (Anders Baasmo Christiansen) holder på å forgå av frykt og forvirring. Foreldrenes avmakt og fortvilelse stilles opp mot sykehuspersonalets profesjonelle ro.

Blindsone er en av tre norske kandidater til Oscar-nominasjon for beste utenlandske film. 

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia