fbpx

Oppfinnsom og underholdende arenarevy

Radio Rjukan5. februar 20158min
arenarevy-2015-11_0bec

Det er en godt innøvd og gjennomarbeidet Arenarevy 2015 som årets russ står bak.Allerede fra start dro de opp stemningen, der litt høy lyd ødela litt for første nummer, men problemene varte ikke lenger enn det.
""Deretter kom umiskjennelige SV-leder og bokentusiast Sanja Pasovic i sin egen datters skikkelse. Et perfekt nummer som dro det igang for alvor. Til tross for litt rytmeproblemer mellom innslagene i starten der pausene ble litt lange holdt kvaliteten på innslagene revyen flytende. Etter 20 minutter var rytmen i showet også i gang, og da var Russ 2015 en motor som var varmkjørt.
Til å være premiere satt det meste, bare en mikrofon falt ut under et innslag, men parodimester Amalie Grumheden snakket klart og tydelig nok til at det ikke spilte noen rolle.

Vi fikk mye humor, også i musikk og danseinnslag. Det var ikke kjedelig ett sekund, og når publikum etterhvert var varme i trøya, satt latteren løst.
Parodien Erik Skipper Johansen har på verdensarvkoordinator Øystein Haugan, nærmest som en gjennomgangsfigur, sitter som et skudd, og tok mannen selv, som ""satt i salen, totalt på senga.
Ordfører, rektor LO-leder Tom Nilsen og Solfesten var endel av innholdet, som var overraskende oppfinnsomt og originalt. Helt og holdent lokal skrevet av elevene selv. Bess Frøyshov og Bent Høie dukket også opp med nye planer for Rjukan sykehus.

Det var såpass mye bra at det er vanskelig å trekke fram noe foran noe annet, men parodiene satt unektelig som skudd, og er takknemlig vare å presentere for publikum. Årsaken til at det fugerer er voldsom og smittende spilleglede, som sammen med tydeligvis god og proff instruksjon har gitt et profesjonelt resultat. Det er alltid litt skepsis når nye amatører drar i gang et show, men publikums avventende holdning snus fort til god stemning i salen.

Aller best utenom var nok ideen med solprisvinnerparodiene, der også Haugan stakk seg fram, samt Rjukan Borettslag og lokal by mot land dance-off, som var veldig bra og velkoreografert, men som riktignok burde redigeres tettere i forhold til musikkpauser. Man har også fått til et livlig avslutningsnummer som sjarmerte publikum i senk. Men minst 10 av innslagene var i tillegg gode nok til å bli nevnt i en revy uten egentlige dødpunkter. En homo-erotisk undertone med blikk og geberder revyen igjennom satte publikum i god stemning, der der var unødvendig med dialog.
Et stødig lokalt sammensatt husband med gjør susen, og er uunnværlig når de holder publikum igang i siste halvdel av revyen, som da går opp i en vellykket enhet. Knut Nyheim, Joakim Brunsvik, Frank Nilsen og Morten Rist er hele tiden bak på scenen og gir et proft og godt lydteppe, selv om enkelte innslag kan dra nytte av å legge vokalen litt høyere i miksen.

""Det er også helt klart avslørt noen scenetalenter i gjengen på omlag 40, der kanskje Jon Eivin Kivle og Vetle Dale Svendsen muligens var de som toppet oppmerksomhetsskalaen et hårstrå foran andre.
Mange av de mest sentrale i årets revy har hatt revy som fag og entreprenørskapsbedrift, og det er nok også en hovedgrunn til det gode resultatet, samt god øving og solide støttespillere både musikalsk og teknisk.

""Kort sagt en imponerende revy. Neste forestilling har
nok også fått opp det lille manglende tempoet mellom innslag i som manglet i starten, og dermed er det lite eller intet å trekke. Fra en femmer beveget revyen seg fint over i topp underholdning, som ikke engang et humorprogram på TV kan toppe.
– Dette var veldig bra. Bedre enn noen av det jeg selv har vært med på av slike revyer, og jeg har vært med på fire, sa Øystein Haugan, som også har ei gullrekke med Rallar-revyer i beltet.
– Det var proft, og både de på scenen og publikum har det morro. Kan ikke forvente noe mer, sa en imponert Haugan.
Det er altså et godt ensemble på scenen, der alle virkelig er med, uansett talent. Gjengen hadde uten tvil hatt en enda bedre føelse i starten med en godt publikumsbefolket generalprøve, noe man ikke har hatt. Det gjør premieren enda mer imponerende. 

Etter forestillingen ventet det blomster til de i gjengen som hadde gjort mest, sponsorer og entreprenørskaps-faglærer og inspirator Ragnar Gunleiksrud, før elevene fikk gave og blomst fra Rjukan videregående skole, ved rektor Roy Bjurholt og personalsjef Liv Ellingsen.
Det er noen få billetter igjen til lørdagens to forestillinger i Rjukan kino klokka 17 og klokka 20.30. Billettene selges i kinoutsalget før kinoforestilling fredag. Sørg for å skaff deg en av dem!

I fredagens radioinnslag følger noen små smakebiter, samt intervjuer.
Se bilder fra revyens premiere på Radio Rjukans facebookside

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia