fbpx

NIAs påskefristelser for familier

Radio Rjukan23. mars 20244min
Foto-V.-Hryhorieva

Det er en påske som står foran oss, og den ser ut til å bli ganske grå hvis vi skal la langtidsvarselet dømme. Det ser ikke ut som om sola skal titte frem alt for mye. Men det bekymrer ikke folka på Norsk industriarbeidermuseum. De er klare til å ta imot besøkende hver eneste dag i hele påsken, både på Vemork og Telemark Kunstmuseum.

– Vi har selvfølgelig den utstillingen som vi er kjempestolte av i tungtvannskjelleren, som er interaktiv, og som aktiviserer hele familien, og det jo mange andre utstillinger også på Vemork som kan oppleves. Og i tillegg så er det jo sånn at vi har lagt en aktivitet som gjør at hele familien får det litt ekstra spennende når de kommer til Vemork.

– Vi har kalt det fabrikkmysteriet på Vemork. det er rett og slett et påskemysterium der man da tar på seg hatten, eller rollen om du vil, som etterforsker fra Norsk Hydro i 1942. Og da får man anledning til å farte rundt på Vemork og etterforske litt hva som foregår. Dette er jo da selvfølgelig et opplegg som passer best for barn som kan lese, eller så må de ha med seg noen voksne som kan lese litt. Og Vemork er jo stort, så det er jo jo mye å se igjennom.

– Det foregår inne på Vemork og Tungtvannskjelleren. Litt hit og dit. Det er jo et mysterium, så da kan vi jo ikke si for mye om det, ler Hereid. men jeg kan si at vi også legger opp til barneaktiviteter på Telemark Kunstmuseum på Notodden. Der er kunstverkstedet vårt åpent hver dag.

– Nå på lørdag så har vi noe som har vært en stor suksess på Notodden som heter Kunst med Kids, som da er sammen med Sigrid Rørli som jobber hos oss. Det er kunsthåndverk, så barna kan få ta seg ut mens voksne da kanskje kan gå på utstilling, ta en kaffe eller til og med gå og shoppe en liten stund mens barna er aktivisert.

– Og så kan man oppleve kunstjakt for barna i den helt nye utstillingen Røtter og Vinger. Det er lagt opp til at man skal kunne oppleve litt både som liten og stor. Så da hender det at voksne får sett på bildene i fred og ro. Det er ikke alle som vet at vi bytter utstillinger hele tiden på Telemark Kunstmuseum. Og nå har vi en veldig fargerik og fin utstilling av Alexander Schultz som mange ikke kjenner til, forteller hun.

Barneverkstedet er åpent alle dager. La deg inspirere av Alexander Schultz og prøv deg som kunstmaler. Under samme tak som Telemark Kunstmuseum finner du Verdensarvsenteret. Oppe på loftet, i Gnisten, kan du lære mer om Notodden og Rjukans enestående industrihistorie som i dag er på Unesco verdensarvliste.

– Og begge steder, både på Rjukan og Notodden er det noe å drikke og spise å få kjøpt begge steder, sier Hereid som både skal jobbe og ha litt fri i påsken.

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia