fbpx

Per gir seg på Viddasenteret

Radio Rjukan23. mars 20244min
20240320_123150

Det var før lunsj i forbindelse med at det holdes seminar på Hardangervidda nasjonalparksenter at Per Lykke offentlig slapp nyheten om at han har tenkt å forlate sitt livsverk. Han skal jobbe på senteret fram til sommeren men da med et prosjekt, for onsdag var hans siste arbeidsdag.

Per Lykke er utnevnt som ny honorær konsul for Polen, og planlegger å kombinere det med sin advokatpraksis, samtidig som han forlater livsverket som var et konkursbo da han overtok med planen om å lage et besøkssenter for villrein, men synes det er litt vemodig å forlate livsverket.

– På en måte, men det er tid for alt. Det har vært 19-20 år, og jeg bør vel tenke en annerledes hverdag etter hvert. Men det har jo vært hjertebarnet mitt og et livsverk, men jeg tror det er sunt også å slippe andre krefter til. Jeg tror man ikke skal bli for lenge på en post, og så er det allright å tenke på at jeg forlater skuta mens vi er på topp. Vi har jo et veldig godt økonomisk resultat nå, og vi har veldig godt faglig innhold. Så jeg kan forlate skuta med god samvittighet.

– Ja, jeg føler meg som gründer. Det er klart at kommer det noen grupper, utlendinger, amerikanere, eller noen andre som ønsker en person som kan bidra med vertskapsbesøk og litt guiding, så er jeg mer enn gjerne med på det.. For sånn som i dag, så har jeg ikke bare en gruppe hit på senteret, jeg har jo de også med på Vemork, og også til Gaustatoppen. Så jeg har de med på hele runden, så kanskje jeg kan ha en sånn rolle i litt samarbeid på dette fortsatt.

– Petter Köller, som er daglig leder for Norsk Villreinsenter går inn som midlertidig daglig leder fra 1. april, og det tror jeg er veldig fornuftig. For da får han enda mer innsikt i virksomheten her, og det kan hjelpe på de fusjonsforhandlingene, eller sammenslåingsforhandlingene som nå vurderes. Men jeg er litt opptatt av at kommunen ikke gir fra seg eierskapet. For det er veldig viktig, etter min oppfatning, med litt sånn balanse i det Villreinsenteret har av oppgaver og besøkssenteret.

– Jeg skal gå av med siste lønningsdagen i juni. Men det siste prosjektet jeg jobber med nå, det er en formidlingshytta. Hytta hvor tungtvannsabotørene lå under andre verdenskrig i påvente av Freshman-operasjonen. Det er satt ned en prosjektgruppe, hvor jeg er prosjektleder og leder av forhandlingsavdelingen i NIA. Anne Aaby og grunneier Kristoffer Mostue som har overtatt eiendommen etter Petter Stordalen er med. Og Trond Haugland, sønn av tungtvannssabotør Knut Haugland, er med.

– Ja, Petter Köller, det er du som har fått lov til å ta over etter Per Lykke. Det blir litt som å hoppe etter Wirkola, er det ikke det?

– Jo, det er noe som kanskje den som skal være utøvende i framtida får stri med, men det som er viktig å presisere er at det nå er en overgangsfase hvor det er Norsk Villreinssenter som driver tjenestesalg slik at vi sikrer kontinuiteten i bygget her. Og det som Per og Hardangervidda Nasjonalparksenter for øvrig har levert her har vært solid, så vi skal planlegge hvordan det tas videre, sier Köller.

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia