fbpx

Nattevandring til Gaustatoppen for tredje gang 25. august.

Radio Rjukan14. august 20185min
img_7792_3ca6

Den ansvarlige, og de fleste som har vært med før gleder seg veldig til en ny tur. ""I fjor var det 8.000 som gikk, året før 5.000. Av interessen ådømme blir det mange i pår også.
Første året var det Sivert Høyem som belønnet de som hadde tatt turen med solokonsert. I fjor cvar det Susanne Sundfør.

Norads informasjonssjef Eva Bratholm strålte om kapp med fullmånen og det svært fornøyde fuglebjerget av mennesker den lørdagskvelden i 2016.
(Bildet t.h.)

I år er det Daniel Kvammen som er atisten, og det er Turistforeningen og Gaustabanen som tar hovedansvaret, mens NORAD som startet hele balletten har bevege tseg videre for å lage oppm erksomhet rundt FNs bærekraftsmål.
Fortsatt er det disse målene som er fokus for nattevandringa.
 
Konserten begynner ca. kl 23.
 
""Det hadde imidlertid ikke gått å arrangere, dersom ikke frivillige hadde hjulpet til.
Totalt er det rundt 100 frivillige som stiller opp i forbindelse med arrangementet – turisthytta, DNT, det lokale speiderlaget og Røde Kors.

Hvordan startet så det hele?
Det var etter stort idéhentingsmøte på Rjukanhuset i juni i 2016, der det var om å gjøre å gjøre det umulige mulig i en illustrasjon av muligheten i FNs Bærekraftsmål, at Norad fikk idékimen til det som ble en kjempesukess i september – en nattevandring til Gaustatoppen 17. september 2016, som lyser opp "opplysningsstien" om FNs bærekraftsmål hele veien opp. Deretter gikk det spektakulære bilder og videoer på kryss og tvers over hele verden.

Nattevandringen fikk allerede tidlig mange navn – Opplysningstien, Lysmarsjen…
Uansett – Lysvandringen opp Opplysningsstien ble en lyssetting av Gaustastien som fikk oppmerksomhet verden over, og nattevandringen ble en stor suksess. Det umulige må jo gjøres til det mulige.

""Norad prosjektleder Marte Lid, håpet at 1.500 ville gå en time før det startet, da hun fortalte at de hadde leid inn det som var av ledige busser i regionen for å unngå trafikkaos. De tipsene var gjort til skamme fire timer seinere, da 5.000 satt på toppen og ventet på konsert.

Den 4,4 kilometer lange stien fra Stavsro til Gaustatoppen lyssettes med 17 «lyspunkt», hvor turgåerne både kan nyte den fantastiske naturen i spesielle omgivelser og lære om bærekraftmålene. 

Langs løypa vil det bli aktiviteter for hele familien, og på toppen vil det arrangeres en gratis konsert for alle turgåerne. 

Video – Slik var det i 2016: 

Nå er lørdag 25. august rett rundt hjørnet, og nattevandringen er klar til å bli gjentatt.

 

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia