fbpx

Linnea med ny plate

Radio Rjukan16. november 20229min
linnea-dale2022

Linnea Dale fra Tinn Austbygd har brukt koronatida på å skrive nye låter, og vi har fått noen smakebiter i løpet av året; «Deep in a dream», «Out of Heaven» og i september «Too Close Too fast».

Men nå er det endelig klart for albumslippet til plata som har fått det tennis-inspirerte navnet «15 LOVE», og det er også tittelkuttet på førstelåta på plata – akkurat som det er staten på et game i tennis.

– Ja, haha, det stemmer 15 love er det første poenget i tennismatchen og hvert game og sett, og for meg så er det liksom et morsomt bilde på å starte opp igjen, komme seg opp fra gropa, komme igang igjen etter å ha vært nede, sier Linnea Dale, som forteller at det ikke er hun som er spesielt tennisinteressert.

Hør «15 LOVE» her:

– Nei, det er fordi Kim (Bergseth), som jeg har skrevet mange av låtene mine sammen med spiller tennis, så idéen kommer fra han. Jeg elsker den låta som er åpningssporet på albumet. Den bygger seg langsomt opp, som introduksjonen til en film.

– Det er egentlig bare å sjekke det ut. Jeg har veldig sansen for å male med litt større strøk og gir låta en plass til å bygge seg langsomt opp, det er gøyal måte å jobbe på, og det er den nest lengste låta på albumet, sier Linnea.

– Jeg liker å gå utover popformatets tre minutter radiovennlige låter, og det er jo låter som er gode representanter for det også, altså gode og kortere poplåter på albumet, men det er jo ålreit å kunne ta seg litt større artistiske friheter som på 15 Love. Jeg er jo glad i poplåten også, selv om jeg beveger meg litt ut av popformatet av og til.

Hør «Don’t go right» her:

– Er det derfor korteste låta på albumet er nummer to – den nye singelen?

– Haha, ja kanskje det er en fin balanse. En godteripose for enhver smak. «Don’t go right» dreier seg om dagdrømming, fra tida før «kids», hvor du bare kunne gå ut døra, suse avgåde uten bekymrninger, dra på en fest, og tenke tilbake på det.

– Mange av poplåtene er nostalgiske med litt retro refreng, litt 80-talls inspirasjon, og fra litt yngre dager. Vi lever jo småbarnslivet for tida. Da er det hyggelig å mimre litt tilbake, ler Linnea.

– Både den og «Deep in a dream» er veldig discoaktige låter, med litt feel-good, og gode rytme og groove, mener Linnea.

Hør «Deep in a Dream» her:

– Er du litt disco-fan?

– Ja, absolutt. jeg elsker at disco er kommet tilbake, sier Linnea og ramser opp Dua Lipa, Agnes. Sigrids discoflørting.
– Ja absolutt jeg slenger meg gjerne med på den. Man blir i godt humør av det, og det fenger, sier Linnea.

– «Too close to fast» som du slapp i september viser jo også en litt ny Linnea?

– Ja, det er nesten sånn hard tekno-flørtende låt, med et teknotrack under som min mann Thomas har laget og så har jeg lagt låten oppå det. Det er litt morsomt også å ha jobbet med ham om det Det føler jeg er en litt mørk, nesten litt skummel låt, hvor vi lot oss inspirere litt av dystopien i tiden vi lever i, der det ligger en krise og ulmer bak. Teksten spinner også rundt det, forteller Linnea.

Hør Too Close too Fast» her:

Linnea har startet familieliv – fått barn og startet jobb i databransjen. Men det er musikken som er hobbyen.

– Jeg prøver å holde fast på det og det gir meg veldig mye glede, og jeg er fortsatt mye ute å spiller, og jeg håper det blir mer spilling nå også etter det nye albumet. Så får vi se hvor lange jeg klarer å sjonglere begge deler, men jeg håper jeg får det til!

– Koronatidapandemien pårvirket meg men jeg brukte tida til å jobbe med låtene på albumet, og vi artister var heldige med gode støtteordninger. Vi er heldigere i Norge enn i andre land som nok har slitt mye mer i koronatida, mener Linnea.

Platecoveret til «15 LOVE» er det første uten bilde av Linnea.

– Ja, vi fant et vintage bilde på nettet av et vulkanutbrudd, jeg tror det er fra et utbrudd på St. Helen i USA, med en vulkangæærn fyr som kastet seg inn i en gammel rød bil med en motorsykkel på slep for å ta bilde av vulkanutbruddet og havner midt i en pyroklastisk storm og tar dette utrolige bildet, dette blinkkskuddet i en «dead man zone».

– I tilsvarende radius rett over heia der var det rett over 300 grader celsius, men han kom unna i god behold på mirakuløst vis og som jeg fikk tillatelse til å bruke. Det er litt tilbake til den skremmende følelsen jeg har for tida, med det bakteppet med det som skjer ute i verden. En semikatastrofe-feeling, og jeg har en tendens til å tenke i de baner, innrømmer Linnea.

– Thomas viste meg bildet på nettet, og det traff meg skikkelig.

– Det er litt befriende å ikke være på coveret, og bare kunne jobbe med stemning uten at det er fokus på meg.

Hør «The Good Fight» her:

15 Love er ute på strømmetjenestene og ute i salg, og du kan bestille en signert LP-utgave i blå vinyl på Platekompaniet.

– Spill «Don’t go right» nå. Det er en kul låt som skal fronte albumet, men min personlige favoritt er «Seven Days in Solitude» som er en av de lengre låtene. Men jeg håper mange vil finne sine egne favoritter her, avslutter Linnea.

Og det er nok å ta av, for Linnea og hennes låtskriverkompanjonger er fortsatt verdt å lytte til.

Avslutningslåpta «The god fight» f.eks, som Linnea er ment å skulle gi deg fighting spirit.
– Man må bare stå på og fighte seg gjennom gode og dårlige perioder, som Linnea sier.

Hør albumet her på Spotify:

Smartembed for https://open.spotify.com/album/5OFIMCuMdHjMPy2Rgf1vWQ

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia