fbpx

Lager Rjukanfossen bare for Telemark kunstmuseum

Radio Rjukan25. november 20223min
Ingeborg_Annie_Lindahl_Foto Jon Erlend lindahl crop

Ingeborg Annie Lindahl fra Harstad som har blitt invitert til å lage Rjukanfossen i stort format. Verket skal stilles ut sammen med alt fra klassiske verk av Th. Kittelsen til rykende fersk kunst innenfor temaet rundt menneskenes bruk av naturen.
Det blir i et kjempeformat, som skal opp på den mest sentrale veggen i galleriet, Rjukanfossen tegnet med kritt, der fossebølgene skal lages med hvit elektrotape.

I utstillingen «Menneskets Natur» som åpner i Telemark Kunstmuseum lørdag kan du møte flere av kunstnerne som er invitert til å bidra til utstillingen.

– Det med elektrotape har jeg aldri gjort før, men jeg er vant til å jobbe i storformat, sier Lindahl som har kommet til galleriet, mens selve kunstverket er forsinket. Hun kom til Notodden på mandag og verker etter å komme igang med å installere kunstverket og begynne med elektrotapen, og skulle vært igang når det er pressevisning denne onsdagen.

– Min foss er laget av ubehandla kritt og det er også forgjengelig, men den skal være utstilt her i et halvt år, sier Lindahl, som skal delta med flere av de andre kunstneren på utstillingsåpningen lørdag, der det også blir åpningstale ved forfatter og kunsthistoriker Tommy Sørbø og sang av den samfunnsengasjerte Tove Bøygard, som har med seg musikeren Freddy Holm.

– I utstillingen presenteres en bred sammenstilling av kunstnere, uttrykk og medier, og har mye i seg av et som er muséets nedslagsfelt som i stor grad har vært grobunn for kunsten og industrien som er blitt verdensarv, sier Helene Brekke, leder av Telemark Kunstmuseum.

– Vi ser hvordan kunsten gjengir landskapet som har endret seg gjennom tiden, og vi ha invitert inn samtidskunstere og tatt fram noen av kunstnerne fra samlingen vår for å vise hvordan det har utviklet seg gjennomtida. Og så er det aktuelt med klima og ødeleggelser i naturen, sier Brekke.

Arrangementsfakta:
Menneskets natur – Telemark kunstmuseum fra 26711-22 – 16/4-23
Kunst av: ELINA BROTHERUS – ADRIAN BUGGE – INGELA IHRMAN – TOM KOSMO – TH. KITTELSEN – INGEBORG ANNIE LINDAHL – GUSTAV A. MORDT – SEVERIN SEGELCKE – MAIKEN STENE.
Åpning: Lørdag 26. november kl.13.00
Åpningstale av Tommy Sørbø
Musikk: Tove Bøygard

Bykle-Diptych av Elina Brotherus vises også på utstillingen.
Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia