fbpx

Kronprinsen og Rønneberg likte TV-serien

Radio Rjukan26. februar 20153min
london-febr-2015-hundershagen_4947

Da kronprinsen møtte pressen kunne han røpe at han er en av de 1,8 millionene nordmenn har fått med seg serien "Kampen om Tungtvannet".

– Ja, jeg har i hvert fall sett deler av den. Den så veldig bra ut. Det er spennende og gøy at sånne temaer blir tatt opp og er populære. Det så vi også med "Max Manus" for noen år siden, sa kronprinsen til VG.

Han forteller at han opp gjennom barndommen ble fortalt om krigen av sin onkel Erling Lorentzen, som var gift med prinsesse Ragnhild, kong Haralds eldste søster.

– Onkel Erling er jo også her i dag, og har fortalt siden jeg var ganske liten. Så jeg har heldigvis fått mye av det i barndommen. Det har vært fint, og viktig, å høre litt av den virkeligheten, sier kronprinsen.
Han understrekte også at han synes det er viktige minner å ta vare på, for ikke å ta for gitt at vi er en fri og selvstendig nasjon med demokrati.

Joachim Rønneberg forteller til også VG at han har sett på «Kampen om Tungtvannet». Rønneberg er mannen som ledet operasjonen Gunnerside på Vemork, en rolle som i serien spilles av Tobias Santelmann.

– De var i hvert fall ærlige om hva de har gjort nytt. Men det viktigste med serien er å skape interesse for det som var, at man får folk til å forstå at friheten ikke er en selvfølge, sa Rønneberg til VG.

Hele saken hos VG

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia