fbpx

Kronprins Haakon avduket Verdensarv-plaketten i strålende vær

Radio Rjukan3. mai 20183min
kongeligbesok2018-29_16d2

""Det ble stilfullt og verdig besøk for kronprinsparet da de kom til Tinn for å avduke plaketten som offisielt bekrefter Verdensarven – Rjukan – Notodden Industriarv – for Tinn og Vinje under påsyn av selveste Sam Eyde.

Rjukan var heldigst med været. Da de kom hadde de opplevd øsregn under tilsvarende avdukning på Notodden og Mæl.

Her ser du slottets egne reportasje fra besøket

Men godværet kom mens de kongelige hadde 70 til bords på Rjukan Admini, der Sam Eyde også ønsket dem velkommen før det fikk en "fortreffelig middag" etter det vi fikk vite før de ble kjørt fra Admini.

Og det ble nærmest skyfri himmel før de kom ut derfra, og kronprinsparet strålte om kapp med sola under hele sitt besøk.

Fra Admini dro de til Saaheim Kraftverk, der de imponert ble vist rundt i maskinsalen til knipsende blitzlamper, før de ankom torget bare et kvarters tid forsinket – til et torg badet i sol.

Her fikk de være med på et 50 minutters program for et torg med et par tusen tilhørere som koste seg i sola, der Rjukan viste seg fra sin aller beste side.

Mette Marit ble sjarmert og klappet en hund da hun ankom, mens folk foreviget det hele med sitt mobilkamera.

Riksantikvaren var stolt av arrangementet som de stod for i samarbeid med kommunene og NIA, og etter det ioffisielle takket han Øystein Haugan for hans innsats i verdensarven.

Se noen inntrykk fra Admini og Rjukan torg i bildegalleriet nedenfor.

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia