fbpx

Begeistret de kongelige med Pølsefest-sang og fikk skryt av Riksantikvaren

Radio Rjukan3. mai 20186min
kongeligbesok2018-17_15fc

""Det var på mange måter Øystein Haugan som koste seg mest i skjegget der han satt og stod på scenen under hele torgarrangementet denne solfylte 3. mai.
Haugan hadde rigget seg til for å se soltorget bli fylt opp før de kongeliges ankomst med hele sitt følge.

Han fikk selv sette rosinen i pølsa før det ble stor pølsefest for alle de fremmøtte, der kronprinsparet selv startet pølsekøen. Vi tør tippe det ikke er altfor ofte de kongelige har pølser til middag.

Da hadde Øystein Haugan gitt sin tolkning av Einar Roses revyklassiker Den Store Pølsefesten, og det så ikke ut som om de kongelige lot seg avskrekke at Haugan sang om at det både manglet katter og andre dyr på Rjukan da den historiske festen for 3000 servert av ""Grand Café var over, den gang.

Her kan du høre originalversjonen av Den Store Pølsefesten med Einar Rose.

De lo godt, både de kongelige og riksantikvaren av Haugans Rose-tolkning, som var en innertier i arrangementet på torget.

Nå fikk vi i alle fall se at pølsene var av beste kvalitet – langwiener – i brød.

Men før Haugan selv fikk servert en pølse, måtte Riksantikvaren Jørn Holme selv ta Haugan i handa og takke for innsatsen, der en beskjeden Haugan understreket at han ikke hadde vært aleine i jobben med å få til verdensarven, en jobb som nå er over 10 år in the making.

– Takk for meg for denne gang! Hva dere får til altså, Øystein! Det var veldig fint å være her, og det var veldig fint å sitte ved bord sammen med deg idag. Det var så flott det du fortalte kronprinsessen!
""Jeg er veldig rørt, og veldig fornøyd og stolt, sier en begeistret Riksantikvar Jørn Holme.

– Jeg er veldig takknemlig over hva dere får til her i byen. Dere på Rjukan får til å gjøre oss stolte på vegne av landet og oss, og hva du har fått til altså, Øystein!

– Store fine ord det der da, vi har fått mye hjelp av dere også da, kontrer en litt beskjeden Haugan.

– Som jeg sa i talen ved lunsjen dette har vært et nedenfra-arbeid. Direktoratet har vært med, men alt har kommet nedenfra, og det er jeg veldig stolt over. Og du Øystein har hatt en utrolig viktig rolle i det arbeidet! Tusen takk!

– Det er hyggelig det da! Jada, jeg har da vært med…, sier Haugan, spakere enn vi er vant til å høre ham.

– Ja, du har gjort en fantastisk jobb. Det har dere alle her på Rjukan. Denne verdensarven er jeg personlig veldig stolt over. Jeg begynte i embedet for 9 år siden, og da var dette allerede igang. Det var kommet langt, også i direktoratet. Og jeg har hatt mye kontakt med Øystein Haugan siden den gang.
– Tusen, tusen takk!

Og endelig får Haugan kontret det uventede ros-angrepet.
– Jeg fikk jo Farah Dibah av Jørn da han var her for noen år siden, like lekker som hun var dengangen jeg så henne i levende live, sier Øystein, og så ler de godt begge to.
– 1.60 på sokkelesten, og pakket inn i to plastposer, ler Jørn Holme.
– Jeg har henne stående på kontoret ennå, sier Haugan.
 

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia