fbpx

Kino: Kraftidioten-remake og hatrasisme

Radio Rjukan28. februar 20193min
c4oknqfk9k6ydmsxy1xsrw_1998

Fredag er det "The Hate U Give" som har Norges-premiere på Rjukan kino, og her møter vi 16 år gamle Starr Carter som beveger seg hver dag mellom to verdener: det fattige svarte lokalmiljøet, der hun bor, og den finere privatskolen i forstaden, som hun går på. Det er en ustabil balanse som går i stykker den kvelden Starr blir vitne til at barndomsvennen, Khalil, blir skutt og drept av en hvit politimann etter å ha vært bevæpnet. Venns død blir forsidestoff over hele landet og nabolaget bryter ut i voldsomme demonstrasjoner, mens Starr nødt til å ta et valg, spesielt siden noen av vennene hennes på skolen antyder at Khalil kanskje fortjente det. 

Trailer The Hate U Give (Saken fortsetter under videoen!)

Søndag har Hans Petter Miolands egen remake av Kraftidioten, som har fått navnet "Cold Pursuit" (oversatt: "Kald forfølgelse") premiere på Rjukan kino, og da kan vi se Liam Neeson i rollen som brøtebilsjåfør Nels Coxman, som bestemmer seg for et hevnoppgjør i rein vigilantestil mot narkobaronen Viking, noe som fører til full paranoia i konkurrerende narkobander. Liam Neeson har de siste årene blitt en av de store actiionhektene, og da særlig i hevnthrillere med hevnelement, som i Taken-filmene. I Cold Pursuit får han den ultimate hevnthrilleren med en solid porsjon mørk humor på kjøpet. Originalen Kraftidioten ble svært godt mottatt internasjonalt, med Stellan Skarsgård i rollen som Niels Dickmann, et etternavn de underlig nok ikke hadde lyst til å bruke i remaken.

Trailer Cold Pursuit (Saken fortsetter under videoen!)

Søndag er dert også ny sjanse til å se LegoFilmen 2.

Trailer LegoFilmen 2

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia