fbpx

Kinesisk Rjukan-film er lagt online

Radio Rjukan9. mars 201610min
kinafilm2015-9_02e6

I disse dager er det en nykinesisk filminnspilling som kanskjer kommer til Tinn. De siste dagene har de vært på location-jakt, ""og det mens Hollywood-prduksjonen Snømannen foregår for fullt.
Men for akkurat ett år siden var det et kinesisk filmselskap som var i Dalen i Tokke og på Rjukan for å lage film.
Nå kan du se hele filmen på youtube.
Hele historien er bygget rundt superstjernen Michelle Chen.

Hun er en av Asias absolutt største filmstjerner, og har hovedrollen i denne kinesiske storproduksjon som er i gang med innspillinger i dalen og på Rjukan.
""32-årige Chen, som opprinnelig er fra Taiwan, er tidligere popstjerne og modell, som har gått over i filmbransjen med stor suksess. Hun slo igjennom med filmen "You are the apple of my eye" i 2012, som hun også mottok en rekke filmpriser for.

Nå har filmen "Run for love", som den heter på engelsk, (eller på kinesisk: "Zai shijie de zhongxin huhuan ai") hatt kinopremiere i Kina for tre og en halv uke siden, 14. februar, til relativt stor suksess, før den vil bli utgitt på DVD og vist på kinesisk TV.
Og sukessen kan fort spre seg i kinesiske turistgjester til Tinn, for Rjukan har en sentral plass i filmen – og ta det med ro – bynavnet Rjukan bli nevnt, og er ikke erstattet av noe annet. Mogen ved Møsvatn er med i noen klipp, og det samme er Svineroivegen og Dalen Hotell i Tokke. 
""Og vår kjære ex-ordfører Steinar Bergland kommer godt fram i filmen, noe også byen gjør på mange måter.

Men andre vil nok ha glede av å se en rekke lokale statister med i filmen, i tillegg til et kobbel av kjente norske skuespillere, deriblant Per Chistian Ellefsen, Sebastian Stigar, Janny Hoff Brekke, Sigmund Sæverud og Trond Halbo..

Et hundretalls statister var i sving, og mange kommer godt fram i filmen som du kan se i sin hehet -. i 2 timer og 20 minutter her!
Dersom du ikke vil se hele filmen, kan vi røpe at du kan episoden startet etter 1.21.35 (1 time og 21 minutter og 35 sekunder ut ""i filmen) kommer episoden som er fra Dalen og Rjukan! Den varer til ca. 1.48 ut i filmen.

På youtube er filmen presentert slik: "Run for Love is a 2016 Chinese romance anthology film directed by Zhang Yibai, Guan Hu, Zhang Meng, Teng Huatao, and Gao Qunshu, featuring five love stories respectively in Japan, United States, Norway, Turkey and Saipan. It was released in China on February 14, 2016."

Her kan du se filmen:

 

""Den kinesiske filmplakaten viser bare de kinesiske skuespillerne. 

På Rjukan var det folkemengdene som var viktigst å få på plass først, og ikke enkeltpersoner. Filmen er en såkalt episodefilm, med fem ulike segmenter. Filmen har en del av handlingen i Norge. De andre episodene er filmet i Japan, USA, Tyrkia og på øya Saipan.

Hva handler det om?
""

Jo, en kinesisk sykepleier kommer til Norge for å jobbe på et sykehjem, og statistene skal blant annet delta i en demonstrasjon på torget. En av Norges mest kjente "prop-master" Reinert Kiil var også hyret med for å legge forholdene til rette for innspillingen, og har sørget for at de har de rette kulissene til filmingen i Norge.

Torgepisoden ble filmet den 7. mars 2015, og mye av filmen ble tilrettelagt for filmteamet av visitRjukan og Tinn kommune.
De var heldige og fikk solspeilvær som de hadde håpet på til innspillingen, selv om det så hardt ut på værmeldinga seinest dagen før.

""Den kinesiske storfilmen vil bli sett av 10-20 millioner på kino, før ettermarked på TV, streaming og DVD og Blu-Ray.

Filmteamet var også noen dager i Dalen for å filme, og fikk låne den flotte gamle veteranbussen med seg over fjellet til Rjukan for å bli med videre. Dalen Hotell ble omskapt til sykehjem, det ble avholdt bryllup der, og poenget var at den kinesiske superstjernen skulle gå i Rjukans gater mens hun mimrer om tida som sykerpleier i Norge.

""Filmcrewet fikk også med seg ordfører Steinar Bergsland til å spille seg selv med ordførerkjede og det hele.

I den norske delen var Teng Huatao regisslør, og Michelle Chen spilte mot Sebastian Stigar, Per Christian Ellefsen,
Janny Hoff Brekke, Sigmund Sæverud og Trond Halbo.

Tidligere saker om filmen:
Filminnspilling overtar byen igjen
Nå trengs det statister til kinesisk film 
Filmens engelske Wikipediaside
Filmens side på imdb.com 

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia