fbpx

Ingenting fake med årets Rallarrevy

Radio Rjukan16. september 201712min
rallarrevy2017-2_3b63

Det er litt av en bragd å levere revy i 33 år, men det er det revygruppa Rallar'n har gjort. Fredag kveld var det premiere på årets Rallarrevy, for andre året i forsinket høstutgave.
Rallarhuset var nok en gang fylt til randen med et lystig premierepublikum som i spent forventning var klare da de seks voksne gutta inntok scenen de har stått på så mange ganger før.

Folk veit at Rallar'n leverer, og stiller trofast opp. Denne gang i et mer oppfrisket Rallarhus enn de noen gang selv klarte å levere. Og det kler showet godt å komme til et hus der det lille ekstra er på plass, og ikke bare et nummerert svart bord med telys på.
På en måte kan vi si at endelig er Rallar'n kommet hjem – i et hus de kan få tenke på revy, og ikke alt annet.

""For årets revy bobler av overskudd. Ikke bare har man rota godt i skuffen for å finne melodiene – denne gang overrasker de med mindre opplagte låter enn vi har vært vant til, og med en selvtillit som er stor nok til at de ikke trenger en hyperfengende åpningslåt for å dra showet igang.
Den evigunge gjengen med godt voksne mannfolk over middagsbredden oser av rutine, og det eneste som er fake med årets revy er selve tittelen – "Fake news". For lengre unna fake news er det neppe mulig å komme.

Rallar'n drar like godt til med et spark til den amerikanske presidenten allerede i andre låt, med selvlagde og selvfølgelige røde caps med påskriften "Make Rjukan great again".
Stemningen er satt, og når Vaktmesteren i Knut Erik Jacobsen skikkelse tar en utimelig gjennomgang av brannregler og rømingsveier med klar melding både til røykere og folk over 50, så er det hele igang. Lattersalvene sitter, og gutta får bekreftelsen de alltid er spente på, 33 år til tross.

Så følger en sang til Mannheimen og brannen med et et positivt fortegn, før NRKs speilfilm blir tema – eller var temaet vel så mye gjengen på konditoriet og Bjarne Randlev?
""Rett over på nyhetsbolken og nye latterkuler.
En ironisk avskjedshilsen til sykehusdødare Bess Frøyshov får følge spark til politiske jugenisser i blått og rødt, som får selveste Helge Songe til å miste tråden aldri ett så lite sekund.
Mer politikk blir det når de kjente Bjarne og Gunnar får lira av seg sine kommentarer, og nå var det så rykende ferskt at man lurer på om revyen ble skrevet igår.

Torgeir Pettersens faste ode-innslag er denne gang en tenkt kongelig tale til Tinn, og det nærmeste vi kommer sentimentalitet i årets revy. Rallar'n har nok i år slitt med å finne mer negative ting enn at Bess måtte ta hatten og gå. Revyen mangler det sentimentale vi har blitt vant til, for i år står glede og framtidstro i høysetet.
Høyst betimelig i et lokalsamfunn som har begynt å tro at man overstår og overlever alt, selv en sykehusnedleggelse. Så sentimentaliteten er ikke savnet.

""Årets æres-Rallar ble en overrasket og målløs NIA-direktør Runar Lia, som får en ærlig hyllest "helt uten ironi og sleivspark" som Øystein Haugan sier det – på Lias aller første ordentlige Rallarrevy. Den første fra Notodden som får æresbevisningen, og også gleden av den nyere sølv-rallar-nåla som Gullsmed Sando har utformet for Rallar'n.
Alt som skjer på Vemork og i Verdensarven og en tredobling av staben på to år får hovedæren for hyllesten, der også en annen Notødding, APs mangeårige lokal- og fylkespolitiker Lise Wiik får noen godord på veien på samme bord, som en av politikerne som kanskje har vært aller viktigst i å skape verdensarvens betydning.

Deretter følger norsk-ræppere fra Gvæven og Mopedos – der Torgeir Pettersen og Knut Erik Jacobsen får lira av seg noen av årets beste frekkiser. Akkurat like teit og hysterisk morsomt som vanlig.
Selv om vi med neste låt i revyrekka får advarselen om at de nå må ta opp en vond sak, og snakke om leie ting, for da kommer årets skarpeste satire om kommunens to raske, muligens litt for raske, menn.

""Martini er på plass med sin sleske holdning, ikke minst til svenske damer og advarselen om at det nå er ett års ventetid på abort i Sverige, før revyen overraskende kjapt er over med et ultrafengende sluttnummer basert på en av Vazelina Bilopphøggers beste låter. Det blir også tid til et dakapo ekstranummer med egen-harselas om gamle gubber ordføreren overtar scenen med blomster, og proklamerer at han synes Rallar'n blir bedre og bedre jo mer vanføre de blir.
Så var det klart for premierefest på Rallarhuset.

Det er hakk i plata å si at Revygruppa Rallar'n leverer, men av og til er hakk i plata slik det skal være.
Vi har ingenting å klage på, og om det skulle være noe, så er det å få Helge Songe et hakk høyere i lydmiksen så publikum får med alle poengene.
For Helge Songe, Øystein Haugan, Helge Ellingsen, Knut Erik Jacobsen, Torgeir Pettersen og Arne Hagen er en sann fryd å oppleve også i den 33. utgaven av Rallar-revyen.

Det er fortsatt godt med billetter igjen, minst til den første forestillingen imorgen lørdag, mens det er godt med plass ennå på forestilling nummer tre seinere på lørdagen.
Kom deg på revy. Rallar'n leverer. Det er igjen tegn til stagnasjon, snarere tvert imot. 
""I år har Rallar'n måtte kutte innslag, i et overflødighetshorn. Nå satt imidlertids showet så godt at vi fint hadde klart både 3 og 4 innslag til.
Det er høydepunkt etter høydepunkt, og ikke ett innslag er overflødig. Samtlige gags sitter, og noen til overmål. Den beste vitsen er umulig å kåre, men pil og bua kommer høyt.
Gutta er proffe, og i år var det ingen tekniske svikter eller pauser. 
Vi må bare håpe at helsa holder for vi vil ha mer.
Rallar'n står godt plantet i Verdensarven, og fortjener fullt hus på alle forestillinger av "Fake news".

Jaja, det var vel også fake news det med at rasfaren stopper gutta fra å lage flere revyer. Men vi kan ikke ta det som en selvfølge at de er der. Så kom deg på revyen i løpet av uka, selv om det har vært en sommer med et hyperaktivt arrangements-Tinn, og selv om du har sett de fleste revyene før! De har satt 8 forestillinger.
Rallar'n fortjener fulle hus, Rallarhuset fortjener fest etter hver forestilling, og du fortjener å se årets show. 
Årets Rallarrevy er mer et "must" enn "fake news".

Se en rekke bilder nedenunder i galleriet!

Arrangementsfakta:
Rallar'n trår til igjen med "Fake news"
På Rallarhuset i Storgata
Billetter fås til følgende forestillinger:
Lørdag 16/9 kl. 18 & 21
Onsdag 20/9 kl. 20
Torsdag 21/9 kl. 20
Fredag 22/9 kl. 18 & 21
Lørdag 23/9 kl. 20
Kjøp billetter på Rjukan Turistkontor.
Billetter kan bestilles på telefon 35 08 05 50, og de koster 300,-.

 

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia