fbpx

Gjenopptar filmingen av Kampen om Narvik

Radio Rjukan26. mai 20204min
narvikfilm_b4d7

Etter to ukers innspilling ble «Kampen om Narvik» satt midlertidig på vent 13. mars grunnet koronapandemien. Filmen hadde på det tidspunktet hatt sju opptaksdager fordelt på Oslo og Rjukan. Siden den gang har kampen for å fullføre filmen pågått i kulissene.

Nå satses det for fullt på å gjennomføre alle interiøropptak som er lagt til Oslo og omegn før sommeren. Vinterkrigen, som skal filmes i og rundt Narvik, ble allerede i mars flyttet til 2021 og er planlagt gjenopptatt i april neste år. 

– Vi mener vi har funnet en trygg og forsvarlig måte å gjennomføre innspillingen på, sier produsent Aage Aaberge i Nordisk Film Production. – Men jeg skal ikke legge skjul på at det har vært utfordrende. Uten et felles løft der både NFI, lokale støttespillere i nord og Nordisk Film har strukket seg langt utover det normale for å få filmen i havn, hadde vi aldri vært i nærheten av å lykkes. Vi er også glade for å ha med oss en fantastisk stab og cast som alle er klare til å gyve løs igjen.

OM FILMEN

April 1940. Den gryende krigen i Europa virker fjern for nordmennene, men verdens øyne er allerede rettet mot Narvik som skiper ut jernmalmen Hitler er avhengig av for å holde det tyske krigsmaskineriet i gang. Natt til 9. april krenkes Norges nøytralitet og tyske soldater går i land. Bykommandanten overgir Narvik uten kamp, men ikke alle er villige til å legge ned våpnene.

Et kompani på 200 bevæpnede, norske soldater klarer å bløffe seg ut av byen og tar opp kampen. Blant soldatene finner vi den unge korporalen Gunnar Tofte, som får sin ilddåp i kamp mot de profesjonelle, tyske alpejegerne i fjellene.

I Narvik blir Royal Hotell, der hans kone Ingrid Tofte jobber som stuepike og tolk, tyskernes nye hovedkvarter. Fra skyttergraven er det enkelt å vite hvem som er venn og hvem som er fiende. Fra den sivile siden er bildet mer komplisert.

PRODUSENT

Nordisk Film Production produserer spillefilm, dokumentarer og dramaserier for det skandinaviske og internasjonale markedet, med en overordnet målsetning om å underholde et bredt publikum. De står bak mange av de største norske filmene de senere årene, blant annet «Kon-Tiki», «Den 12. mann» og «Tunnelen».

FILMFAKTA:

Tittel: Kampen om Narvik
Manus: Christopher Grøndahl
Regi: Erik Skjoldbjærg
Genre: Krigsdrama
Produksjonsselskap: Nordisk Film Production
Produsenter: Aage Aaberge, Live Bonnevie og John Einar Hagen

Planlagt premiere: høst vinter 2021

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan AS



Alt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.



Utviklet av Fairmedia