fbpx

Fortsettelse på Apenes konge

Radio Rjukan18. mai 20243min
Noa-Mae-Kingdom-Planet-Apes.jpg (1)

Den fjerde filmen i rebooten av Apeplaneten-serien er klar. «Kingdom of the Planet of the Apes» følger opp med fortsettelsen mange år etter «Rise of the Panet of the Apes» som fikk oppfølgerne «Dawn of the Planet of the Apes» (2014) og «War for the Panet of the Apes» (2017). Allerede før den siste kom på kino gikk ryktene om en fjerde film. Og nå er den i gang på kino.

Flere hundre år etter Caesars storhetstid har mange apesamfunn vokst fram, mens menneskene lever i skyggen. Noen apegrupper har aldri hørt om Caesar, og andre har forvrengt læren hans for å bygge egne imperier. Den unge apen Noa legger ut på en reise for å finne frihet etter at klanen hans blir tatt av apelederen Proximus Ceasar for å bruke dem som slaver i jakt på menneskelig teknologi. Noa begynner å stille spørsmål om apenes tilværelse etter at han møter en ung kvinne som viser seg å holde hemmeligheter om menneskelig teknologi. Hun blir nøkkelen til det Proximus Caesar leter etter.

Filmen begynte å gå i helga, og vises to ganger igjen kommende helg pluss i neste uke. I Norge ble den første helga slått av Pusur-filmen som er den andre filmen som går på Rjukan kino denne helga, med omlag 1000 solgte billetter. I USA topper den kinolista, og filmen har på under én uke spilt inn 1,5 milliarder kroner på kino.

For de minste, med aldersgrense 6 år kan du nå se «Pusurfilmen». Den vises også med dobbeltvisning denne helga. Pusur den verdenskjente, mandagshatende og lasagnelskende innendørskatten er i ferd med å ha et vilt utendørs-eventyr. Etter en uventet gjenforening med sin far, den rufsete gatekatten Vic, blir Pusur og hans hundevenn Jølle tvunget fra deres perfekte og bortskjemte liv og blir med Vic på en morsom og risikofylt aksjon.

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia