fbpx

Filmene på Rjukan kino nå

Radio Rjukan25. desember 20197min
cats-movie_1915

Her er julas kinomeny på Rjukan kino.

Tunnelen
Den filmen det stilles størst forventninger til i kino-Norge er naturligvis den nye katastrofefilmen tunnelen. Det starter med at en tankbil kolliderer i en tunnel i den iskalde norske fjellheimen. Tunnelen er et intenst spenningsdrama om en ulykke i en ni kilometer lang vestlandstunnel, som raskt eskalerer til en brann som blir livsfarlig og som fører til en kamp om liv og død for de involverte. Barnefamilier, ungdommer og turister blir brått og brutalt sperret inne i mørket. Utenfor herjer snøstormen, og hjelpemannskapene står fast. Tankbilen begynner å brenne, men kommer hjelpen frem i tide? Kritikerne har gitt filmen gode kritikker, og den beskrives som svært realistisk, og noe enhver bilfører vil få respekt for. For ikke å snakke om de ulike personlighetene.
– Mikkel Bratt Silsett er fabelaktig som brannsjefens litt oppfarende sønn, en ung mann med tilsynelatende sterkere vilje enn gjennomføringsevne. Jan Gunnar Røise har tatt på seg rollen som eiendomsmegler i Tesla og mener det er hans soleklare rett å bryte alle regler fordi han har det travelt. Han er en klisjé, men klisjeen er godt plassert, mener Dagens Næringsliv.

Cats
Det er nok mange som har fått med seg Broadway-musicalen Cats, og nå foreligger filmen. Filmmusikalen er naturligvis basert på Andrew Lloyd Webbers største teatersuksess, ved samme navn. Du kan vente en spektakulær kinoopplevelse full av fantastisk dans og musikk, med udødelige sanger som "Memory", "Mr. Mistoffelees" og "Macavity: The Mystery Cat". Det utrolige stjernecastet består av navn som Judi Dench, Taylor Swift, James Corden, Jennifer Hudson og Ian McKellen. Regien er ved Tom Hooper (Kongens tale, Les Misérables).

Countdown
Døden? Det finnes en telefon-app for det i filmen Countdown, som er årets julegrøsser på kino. Ja, det er vel reinspikka skrekk, med en ung cast. En ung sykepleier som laster ned en app som hevder å kunne forutsi når en person skal dø. Når appen viser at hun kun har tre dager igjen, blir hun nødt til å finne en måte å unnslippe døden før tiden renner ut. men det er lettere sagt enn gjort. det nytter ikke å avinstallere appen, eller å bytte telefon.

Star Wars 9
Den niende Star wars-filmen, og den som ender serien om Luke Skywalker. Star Wars – the Rise of Skywalker er regssert av J.J. Abrams, som også regisserte den syvende, Star Wars: Episode VII – The Force Awakens i 2013. Lucasfilm, som nå som kjent er kjøpt opp av Disney-konsernet og Abrams ønsker å ta publikum med på en ny episk reise til en galakse, langt, langt borte. Dette er det siste kapittelet i Skywalker-sagaen hvor nye legender blir født og den endelige kampen for frihet gjenstår. Som vanlig er det mye hemmelighetskremmeri rundt nye filmer av denne typen, men det handler altså om det som skjer ett års tid etter The Last Jedi, når restene av motstandsbevegelsen konfronteres med the First Order igjen.

Frost 2
Frost ble en kanonsuksess da den ble sluppet seint i november 2013, og tjente inn 1,3 millarder dollar som var bortimot ti-gangen på budsjettet. Sånt blir det garanterte oppfølgere av og i Frost 2 møter vi dem igjen, alle sammen; Elsa, Anna, Kristoffer, Olaf og Sven. Nå legger Elsa ut på en farlig, men bemerkelsesverdig reise. Hvorfor ble Elsa født med magiske krefter? Sannheten kommer for en dag og truer hennes rike. I Frost 1 fryktet Elsa at hennes krefter var for mye for verden. I Frost 2 håper hun kreftene er sterke nok. Frost 2 kommer fra de Oscar-vinnende regissørene Jennifer Lee og Chris Buck, produsent Peter Del Vecho og låtskrivere Kristen Anderson-Lopez og Robert Lopez – kan vi igjen møte våre kjente og kjære venner når Walt Disney Animation Studios Frost 2 kommer på kino over hele landet 1. juledag 2019.

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia