fbpx

Endre er Rjukan Kinos nye mann

Radio Rjukan23. september 20159min
kinosjefer_dfa3

Jeg forsvinner ikke helt ut ennå, beroliger gamlesjef Åge, som nå har innsett at han må tre ut av den gode kinosjefstolen.
– Nå vil dem ikke ha meg lenger, sier Åge, med et glimt i øyet. Han føler vel litt mer alvorlig at det er på tide å bli pensjonist nå. Han kunne fått av for mange år siden, men han har strukket strikken flere ganger. Ikke minst fordi han har elsket jobben.
– Det er jo den beste jobben man kan ha, da, å være sjef for et kinotilbud som gleder både store og små, unge og eldre, sier Åge, som er beroliget over hvem som overtar.

""– Jeg har jo vært litt engstelig for hvem det skulle bli, sier kinosjefen, og viser til at jobben som ble utlyst var kulturkonsulent på bred front. Teoretisk kunne man jo fått en uten filminteresse og -kunnskap om det store området Åge har brent for i årevis.
Med ham forsvinner også tittelen "Kinosjef" uten at det skal få betydninger for prioriteringen av kinoens tilbud. 

– Men i Endre har vi fått en som ikke bare er kinointeressert og glad i å se film, men som også følger med at egeninteresse, sier Åge, som da føler det er greit å trekke seg tilbake.
– Nå kan jeg bli pensjonist med god samvittighet, og sove godt om natta!

Endres Solhjem Knutsen overtar Åges jobb, som "kulturkonsulent", hvilket ikke bare innbefatter kinosjefjobben, men også det å være sjef for det som skjer på Rjukanhuset, og med kulturarrangementer som involverer kommunen generelt. I tillegg får han andre funksjoner på kulturkontoret. Men viktigste del av jobben, er jobben som sjef for Tinn kommunes viktigste kulturtilbud. Rjukan Kino har mellom 11 og 18 tusen besøkende i året, og er dermed mange ganger større enn neste kulturtilbud på lista. Med flere hundre kinoforestillinger i året, og en kino som også driver med brukbart overskudd, er Rjukan Kino en vesentlig del av byens og kommunens underholdnings- og kulturtilbud. Det er den nye kinosjefen bevisst på.

""– Vi har snakka mye om programmering, og jeg kommer til å følge Åges linje. De store filmene kommer, norsk skal prioriteres, barne- og ungdomsfilm blir prioritert, og i tillegg skal vi få plass til de smale filmene som har sitt publikum i Tinn også, beroliger Tinns nye kinomann.
Knutsen er selv filminteressert, og på spørsmål om hans favorittfilm, så kommer det på direkten uten betenkningstid.
– Gudfaren av Francis Ford Coppola fra 1971. Men jeg er glad i all slags film, og har følger godt med, sier han. Muligens for å understreke det, siden filmen han nevner hadde kinopremiere lenge før han selv ble født i 1987.
– Jeg er nok mer enn gjennomsnittlig opptatt av film og kino, for å si det slik, sier den nye mannen i stolen, som overtar den gamles mott: Film er best på kino.

Endre Solhjem Knutsen er småbarnsfar, kulturutdanna i Bergen og Lillehammer, og er født og oppvokst i Buskerud, men har blitt Telemarking igjen. Igjen, fordi han i flere år bodde sammen med familien sin på Miland, og spilte fotball på Rjukans guttelag. Tilknytningen til Tinn har vært der siden, ikke minst fordi far, Tom Knutsen, fortsatt er sjef i samme jobb, på Svadde-bedriften. Eka Chemicals Rjukan.

""Nå gleder han seg til å ta fatt på jobben, med starten på den norske filmhøstens bebudede suksesser. Bølgen var først, deretter kommer Karsten og Petra og ikke minst Knutsen og Ludvigsen, som har premiere fredag. Deretter er Villmark 2 også en bebudet suksess. Men kinosjefen gleder seg også til Ridley Scotts storfilm The Martian med Matt Damon og norske Aksel Hennie, og til Everest, og for ikke å snakke om James Bond-filmen Spectre.

""– Da kommer jeg også, sier Åge, som ha et spesielt forhold til Agent 007.
– Det må du ha nå du styrer med kino. Bond har liksom alltid vært der, sier Åge, som vi fortsatt kommer til å være på fornavn med.
– Da skal han få reservert plass på første rad, kontrer Endre.

Kommer folk til å bli på fornavn med Endre som de har vært med kinosjef Åge, tro?
Sannsynligvis. Det er ingen tvil om at han kommer til å fronte kinoen, ikke minst på sosiale medier. Først og fremst på facebook, men sikkert også andre steder. Men først er det mye å sette seg inn i.

– Markedsføring er viktig. Men jeg er ikke sikker på om jeg kommer til å drive samme stønta i markedsføringa som Åge har gjort opp igjennom åra. Jeg har hørt om litt av hvert, sier Endre, som har fått med seg at Åge har vært kjent for sitt gode humør, og også en og annen practical joke.
– Jeg har jo blitt litt kjent med Åge nå, og jeg er glad for at han er litt med i bakgrunnen. Det er mye å lære, sier Endre, før han skal til med ny kinoprogrammering.

 

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia