fbpx

– En veldig god film – gled dere!

Radio Rjukan11. oktober 20177min
snomannenprem-5_e759

""Tinns kultursjef Marit Kvitne delte bildet til høyre fra Oslo Rådhus i går kveld.
Hun var godt fornøyd med filmen. En god film og spennende, sier hun til, radio Rjukan.

Tinns ordfører Børn Sverre Sæberg Birkeland er også uenig i de førstekritikkene som kom, og som siden heldigvis har vekslet mellom 5 og 2 på terningen.

– Jeg synes filmen var veldig god og spennende, og for de som ikke nettopp har lest boka, men som kan se dette som en helt egen fortelling, så tror jeg de vil synes det samme. For meg så var det som en helt ny historie, og jeg synes det blir helt feil som noen anmeldere gjør, å henge seg opp i om det blir feil at noen veier de kjører på Vestlandet ikke ligger like inn i Telemark.

Det spiller ingen rolle for historiefortellingen, og er helt meningsløst. det er jo ikke neon dokumentar, sier Birkeland, som storkoste seg i Oslo tirsdag kveld, og vil gjøre det i enda større grad på Rjukan torg onsdag kveld.

– Nei, det som noen anmeldere har skrevet er bare tull, og jeg synes denne filmen har det som en god krim skal ha. Spenning, interessante figurer og en god porsjon mellommenneskelig og realistisk drama i nære relasjoner i tillegg til en porsjon action. Jeg mener den er god nok for en 5'er eller 6'æer, sier Birkeland, og tror filmen uansett blir en suksess, og svært vel anvendte penger.

– Jeg skulle gjerne hatt enda mer fra Tinn, naturligvis, men jeg synes både Bergen, Oslo og Rjukan kommer veldig godt fra det i en film som må være eksotisk og annerledes det man er vant til i en del land, sier Birkeland.

""Linda Gardsteig var også i Oslo, og fant seg selv i filmen, men ikke stort mer enn hendene er igjen fra klippebordet.
– Jeg så hendene mine, mens resten var blitt borte i klippen. Men slik er det jo. Og jeg må innrømme jeg var litt skuffet over filmen. Det blir aldri det samme som å lese boka, men jeg kunne kanskje tenkt meg litt mer spenning, sier Gardsteig, som fikk anledning til å prøvesitte den etter hvert så berømte røde Volvoen som er med i filmen, og illudere liket. (Bildet t.h.)

Volvoen var opp og ned igjennom Tinnsjø-isen flere ganger, men er siden plukket fra hverandre av dens nye eier på Notodden, og nå er bilen en levende rekvisitt som kjølrte gfor egen maskin til og fra Oslo og deltok der. Det er også mulig bilen til Rjukan i kveld.

Bjørn Iversen så også filmen i går kveld, og konstaterer at replikkene hans er kuttet.
""– Ja, sånt er jeg vant til, så det går greit. Det var ikke mye igjen, men jeg kjører da beltebilen som i traileren. ellers var det en del som var  traileren som ikke var med i filmen, sier Iversen, som likte filmen godt. En sterk 4'er vil jeg si. masse flotte Norges-bilder og mye fra Tinn. dette er god reklame.

Radio Rjukan har sjekket rundt om når det gjelder ordinær premiere fredag, og ting kan synes som at filmen blir en suksess. Det er solgt godt med billetter rundt om, og alle de 23 forestillingene som er satt opp i Oslo fredag har et meget godt billettsalg, og flere av de største salene er utsolgt. 

Linker:
Filmens norske nettside – Snømannenfilmen
Filmens internasjonale nettside – TheSnowmanMovie
Rjukan Kinos nettside
Rjukan kino på facebook 

""

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia