fbpx

Børning 2 avløser Kongens Nei

Radio Rjukan5. oktober 20168min
borning_2_0e41

""Det er ikke lenge mellom festpremierene på Rjukan kino. Den utsolgte festpremieren på Kongens Nei, og den har allerede solgt 300.000 billetter på kino i Norge, avløses av en ny 12. oktober, når høstens andre norske storfilm kommer, Børning 2.

Og det mens Kongens Nei fortsatt går så det suser på kino.
Denne helgen var det 85.000 som så storfilmen på kino, noe som er en uvanlig liten nedgang fra den store premierehelga sist helg, da 117.000 dro på kino for å se den. Det er tidenes femte beste premierehelg for en norsk film.
Første uka var det over 200.000 som så filmen om de tre første dagene av den tyske invasjonen av Norge på starten av den andre verdenskrigen.

Også på Rjukan Kino har filmen Kongens Nei gått veldig bra etter fullsatt premierefredag. 
– 535 har sett filmen til nå. Det er ganske bra. Vi håper vi kommer opp litt høyere enn fjorårets store norske filmsuksess Bølgen, som til slutt hadde 863 solgte billetter, sier Endre Solhjem Knutsen ved Rjukan Kino.

Her er trailer for filmen:

– Filmen treffer nok et bredt publikum og mange som ikke pleier å være på kino kommer ut nå, sier Knutsen, som enda regner med å sette op endel forestillinger av filmen.
Onsdag skal fire klasser ved Rjukan videregående skole se filmen, da den går rett inn i historie-pensum.
– Forestillingen er også åpen for annet publikum,. så det er bsare å ta turen onsdag klokka 10, soer Knutsen, som har opplevd mye godt voksne på denne filmen.
– Det er gøy å se at publikum er mer variert enn vanlig!

""Men kinosjefen har nesten like store forventinger lokalt til Børning 2, oppfølgeren til Norges første bilfilm. Den solgte nesten 400.000 billetter på landsbasis, men var en av højdarene i Tinn i 2014. Bøning 2 solgte 618 billetter på Rjukan Kino, og havnet som nummer to på kinotoppen bare såvidt slått av Kaoptein Sabeltann-filmen med 28 billetter.
Bølgen toppet kinoåret 2015 lokalt med 863 billetter, nesten 200 flere solgte billetter enn nummer to, som var nettopp en bilfilm, Fast & Furios 7. 

Med de to filmene på lista, er det sannsynlig at det blir norsk på kinotoppen også i år her lokalt.

– Bare kort tid etter at jeg hadde lagt ut billettene til Børning 2-premieren var de første billettene solgt. det blir fullt hus 12. oktober, midt i høstferieuka, spår Knutsen, som forteller at det blir nok en festpremiere.

– Denne gang blir det onsdagskvelden som er premieredagen, og vi gjør jo løitt spesielt ut av dette også, og har invitert noen litt spesielt sportslige biler for å vise seg fram utenfor kinoen, sier Knutsen, som satser på at Børning 2 vil slå besøket til førstefilmen Børning. 

– Det er tydelig at folk i Tinn liker bil og bilkjøring, sier Knutsen, som tror at begge de to norske filmene vil få en rekke forestillinger til på kino.

Nå er det høstferie på kino, og det er mer folk bør få med seg, sier Knutsen, og viser til Oliver Stones film Snowden, og familiefilmene Storkene, Miss Peregrines Home for Peculiar Children, Peter og dragen som alle går de neste 10 dagene.
– Set er virkelig kinotid nå, sier Knutsen.

Arrangementsinfo Kongens Nei:
"Kongens Nei" av Erik Poppe
Foreløpig er det satt opp fire nye visninger:
Tirsdag 4. oktober klokka 20
Onsdag 5. oktober klokka 10 
Lørdag 8. oktober klokka 13
Tirsdag 11 .oktober klokka 19.45

Arrangementsinfo Børning 2:
"Børning 2" av Hallvard Bræin
Billettlink Premiere 12. oktober kl 20.

Traileren til Børning 2:

Linker:
Rjukan Kino
Rjukan Kino på facebook
Kongens Nei på filmweb
Kongens Nei på imdb.com

 

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia