fbpx

Avskjedsforestillingen til Ola Otnes

Radio Rjukan3. oktober 20184min
20180906-teateribsen-drage-0357_4705

Ola Otnes møter oss iført rød- og hvitstripete skjorte og brunt skjørt. Han flirer selv over bekledningen.
– Det var ikke akkurat dette jeg hadde sett for meg som kostyme til avskjedsforestillingen min, men….
Ola Otnes har vært på scwenen i Verdensteateret manfge ganger, og begeistret sitt publikum. Men nå er tida kommet for å gi seg som en av de faste i staben på Terater ibsen.

Stykket Ola jobber med heter Den Gylne Drage, og foregår på en Kinarestaurant. Ola spiller kinesisk kokk. Blant annet. For i dette stykket, som Ola beskriver som «en utrolig morsom tekst», spiller alle de fem skuespillerne flere roller. Ola spiller blant annet flyvertinne, og det er derfor han går med skjørt. I det hele tatt er det meste snudd på ""hodet i denne forestillingen. De yngste skuespillerne spiller gamle, menn spiller kvinner – og visa versa.
– Dette er en lettbent teaterlek, med alvorlige undertoner – og jeg er helt sikker på at det kommer til å bli svært godt likt av publikum, sier Ola.

Ola flyttet til Skien i 1989, etter å ha jobbet som skuespiller ved Den Nationale Scene i Bergen. Han lengtet etter en litt roligere arbeidshverdag. I Bergen jobbet han på både to og tre produksjoner parallelt, og opplevde at det gikk på bekostning av familielivet med kona og sønnen. 

I Skien, på Telemark Teater som det het den gangen, jobbet han stort sett med ett og ett prosjekt av gangen – noe som passet ekstra godt siden sønn nummer to kom til verden bare et halvt år etter at familien kom til byen – og Ola ble del av et lite, dedikert ensemble. Samarbeidet med Sylvia Salvesen og Jan Ø Wiig har vært spesielt viktig. De tre utgjorde alene Teater Ibsens faste skuespillerstab fra 2003 til 2016.

I de siste årene har Ola stort sett jobbet med unge, ofte nyutdannede skuespillere. De skryter alle av hvor åpen og fleksibel han er, og de beskriver ham som raus og lyttende – både på og utenfor scenen. De bemerker også spennvidden i arbeidet hans; på to år har han spilt både Arnold Juklerød, assessor Brack, Rottejomfruen, og nå; kinesisk kokk. 

Før Ola forlater oss for å ha prøver på Den Gylne Drage må han svare på et siste spørsmål:
– Føler du at du avslutter på topp? Ola tenker seg om.
– Ja… jeg føler at… Ja, jeg sier det rett ut: Jeg slutter på topp!

Den Gylne Drage hadde premiere i Skien 13.september, og kommer til Verdensteatret på Rjukan 4.oktober klokka 19.00.

Fotos: Dag Jenssen
 

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia