fbpx

Auschwitz som nærmeste nabo

Radio Rjukan27. januar 20242min
The-Zone-of-Interest-bilde-4

For noen få dagers iden ble det klart at filmen The Zone of Interest er nominert til fem Oscars og natt til mandag 11. mars får vi vite om den vinner noen av de store prisene. Filmen er nominert i de fem kategoriene beste film, beste regi, beste fremmedspråklige film, beste lyd og beste tilpassede manus.

Regi er ved den britisk regissøren Jonathan Glazer som vi kjenner som regissør for «Birth», «Under the skin», og ikke minst den geniale debutfilmen «Sexy Beast» med ben Kingsley som utålmodig gangster.

The Zone of Interest er skrevet av regissøren Jonathan Glazer selv etter Martin Amis 2014-roman, som er basert på historien om den virkelige nazioffiseren Rudolf Höss og hans familie.

Filmen ble årets snakkis under filmfestivalen i Cannes, hvor den både vant Grand Prix og filmkritikerprisen. «The Zone of Interest» er en filmopplevelse helt utenom det vanlige.

Det handler om kommandant Rudolf Höss og hans kone Hedwig som streber etter å bygge et drømmeliv for seg selv og familien. De bor i en nydelig villa med en fantastisk hage, med konsentrasjonsleiren Auschwitz som nærmeste nabo med lat det innebærer.

Anmelderne er tildels uenige. P3 Filmpolitiet deler ut terningkast 6 og skriver «Den lar oss aldri slippe følelsen av vemmelse og ubehag, kanskje fordi vi aner at disse menneskene på et grunnleggende plan ikke nødvendigvis er så ulike oss selv. Nettopp derfor er dette en så voldsomt viktig film.» Men Klassekampen deler ut en 2’er og kaller filmen «feila hyperrealisme»

Filmen har fått 12 års aldergrense.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia